Met Happy (h)art op zoek naar kunstwerken in HALLE

C21

Met Happy (h)art op zoek naar kunstwerken in HALLE

Affiche_kunstroute
 

Van 18 tot en met 31 januari organiseert Open Armen ‘Happy (h)art’ een kunstzoektocht in het centrum van Halle. Op 15 locaties kan iedereen de kunstwerken bewonderen van de leden van Open Armen en sympathisanten. Bovendien vind je op elke locatie een tip voor het oplossen van een wedstrijdvraag en leer je meer over de situaties van mensen in kwetsbare situaties en over de werking van Open Armen.

 

Open Armen, de vereniging in Halle voor mensen die in aanraking zijn gekomen met (kans)armoede, organiseert met de kunstzoektocht, naast een leuke wandeling, ook een laagdrempelige bewustwordingsactie. Corona heeft het sociale isolement bij mensen in kwetsbare situaties alleen maar aangescherpt en daar wilde de Vereniging Waar Armen het Woord Nemen, iets aan doen. 
Voor de kerstvakantie maakte Laurie Van Elsacker, bekend van haar prints in de Paterskerk in Halle, een groot canvas van 2 x 4 m over ‘Isolatie en samenhorigheid’. Dit grote kunstwerk werd dan verdeeld in 15 verschillende kleine canvassen waar de leden van Open Armen, evenals enkele leden van dagcentrum De Wip en Groep Intro vervolgens mee aan de slag zijn gegaan. Hun kunstwerken vind je op 15 locaties in Halle en vormen de ankerpunten voor een wandeling en zoektocht in het centrum van de stad.

 

Zoektocht met wedstrijdvraag

Op die verschillende locaties in Halle krijg je bovendien ook een tip voor het oplossen van de wedstrijdvraag die verband houdt met de werking van Open Armen. Op 31 januari wordt een winnaar uit de juiste antwoorden verloot en zal ook het originele kunstwerk van Van Elsacker ingehuldigd worden op een nog nader te bepalen plaats in Halle.

 

Vorming

“Ik moet zeggen dat ik bijzonder verrast ben door het resultaat en de impact van de 15 afzonderlijke werken. Onze mensen hebben er elk hun eigen touch aan gegeven,” aldus Dante Bardiau van Open Armen. “Ze hebben creatieve technieken gebruikt zoals ‘zentangles en collages’ die we hen hebben aangeleerd in verschillende vormingen. Dit gebeurde trouwens steeds coronaproof. De mensen  konden kiezen voor een pakket met handleiding of een tijdslot waar ze zich terplekke konden uitleven. Zo konden we hen toch uit ‘hun kot’ en isolement halen. Volgens hen was dat een mooie opportuniteit om zich te ontspannen en om hun gedachten te verzetten in een ongewone kerstperiode.”

 

Praktisch

De zoektocht loopt van 18 tot en met 31 januari

Vertrekpunt zoektocht en indienen wedstrijdvraag:
Open Armen, Vondel 25 1500 Halle

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief