HALLE - Resultaat van de inspraakactie voor de waterspeeltuin

HALLE - Resultaat van de inspraakactie voor de waterspeeltuin

Sophie-dale-ibd7j7ixxas-unsplash-1024x683
 

Schepen van jeugd, Dieuwertje Poté:  "Eind 2020 lanceerden we onze inspraakactie voor de gloednieuwe waterspeeltuin. De waterspeeltuin is een idee uit onze inspraakactie “Idee zkt Stad”. We kregen in totaal zo’n 63 reacties binnen. De gemiddelde leeftijd van de kinderen die hun ideeën instuurden was 8,5 jaar. Hiermee gaan we nu verder aan de slag om de waterspeeltuin tegen komende zomer effectief te bouwen.

 

De absolute toppers in de nieuwe waterspeeltuin zijn een waterrad (31 keer gevraagd), een watervalletje (29 keer gevraagd) en een dam of sluis (22 keer gevraagd). Zo’n 42 deelnemers lieten weten dat ze de waterspeeltuin ook in de winter willen kunnen gebruiken.

 

De waterspeeltuin zal uit 3 delen bestaan: een deel met waterspeeltoestellen, een deel met grondfonteintjes en een deel met een ligweide. Op de ligweide voorzien we zeteltjes en banken om te zitten, zodat (groot)ouders hier kunnen zitten, toezicht houden en/of picknicken. We zullen ook voor voldoende schaduw zorgen op het terrein.

 

We gaan ervoor zorgen dat de waterspeeltuin ook voor kinderen in een rolstoel toegankelijk is.

 

De waterspeeltuin komt aan het stedelijk plein. De link met water is daar immers heel duidelijk: nabij het Hallebad, het kanaal en de Zenne. Bovendien is de speeltuin op deze locatie heel centraal gelegen en wordt deze openbare ruimte daarmee mooi ingevuld. De waterspeeltuin zal het gebruik van het stedelijk plein door verenigingen of voor evenementen niet hypothekeren.

 

Er wordt met regenwater gewerkt in de waterspeeltuin. We zullen bovendien een circulair systeem voorzien, waardoor zoveel mogelijk water kan worden hergebruikt.

 

We rekenen erop om de speeltoestellen van de waterspeeltuin in de zomer van 2021 te kunnen openen. De grondfonteinen volgen pas in het najaar."

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 04 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021

archief