Dirk Van Nimmen uit HALLE wint fotowedstrijd van ACV Vlaams-Brabant

C21

Dirk Van Nimmen uit HALLE wint fotowedstrijd van ACV Vlaams-Brabant

Img_4271
Dirk Van Nimmen uit Halle krijgt een mand. Foto ingezonden
 

Woensdagmiddag 27 januari kreeg Dirk Van Nimmen uit Halle onverwacht bezoek. Hij had deelgenomen aan een fotowedstrijd van ACV Bewegingsverbond Vlaams-Brabant en kwam als een van de twee winnaars uit de bus. Hij kreeg – volledig coronaproof - een mand met lekkere streekproducten aangeboden.

 

ACV Bewegingsverbond ACV Vlaams-Brabant organiseerde in de kerstperiode een fotowedstrijd rond het thema van de sociale zekerheid. Onder het motto ‘De sociale zekerheid staat altijd achter je’ wil het ACV de aandacht richten op het belang van een goede sociale zekerheid. 

Onmisbaar in tijden van corona… en daarbuiten
De coronacrisis toont meer dan ooit aan hoe onmisbaar onze sociale zekerheid is.  Was er geen sociaal vangnet – geen uitkering voor tijdelijke werkloosheid, geen ziekte-uitkering, geen ouderschapsverlof om de kinderen op te vangen wanneer de scholen sluiten…  - dan zaten duizenden mensen nu zonder inkomsten, uitweg of houvast.  Wat een erg nefaste impact zou hebben op de hele economie en maatschappij.

Maar ook in niet-coronatijden komen we allemaal haast dagelijks in contact met de positieve effecten van de sociale zekerheid.  Dankzij de sociale zekerheid kan je een zekere levensstandaard behouden als je niet of minder werkt door ziekte, werkloosheid of pensioen.  Of kan je minder werken om tijd te besteden aan je gezin.

Straffe kost!

ACV hield een bevraging over de sociale zekerheid bij een 3000-tal mensen. De resultaten:

  • 83% kreeg laatste maand ondersteuning van de sociale zekerheid
  • 83% vindt dat de sociale zekerheid meer moet doen dan louter armoede voorkomen
  • 72% wil dat de sociale zekerheid een brede gezondheidszorg mogelijk blijft maken zodat bijkomende privéverzekeringen overbodig worden

Een systeem om trots op te zijn en te koesteren

De sociale zekerheid is een uniek systeem, waaraan iedereen bijdraagt: de overheid, de werkgevers en de werknemers.  Ieder van ons heeft, samen met de anderen, de verantwoordelijkheid om ze te verdedigen en sterk te houden.  Zodat je er in elke fase van je leven of bij onvoorziene situaties een beroep op kunt doen. En dat al meer dan 75 jaar. We mogen er dus best wel trots op zijn en moeten ze koesteren.

 

Fotowedstrijd

Daarom lanceerde het ACV heeft een nationale campagne om het belang de sociale zekerheid onder de aandacht te brengen. In Vlaams-Brabant werden onder meer zichtbaarheidsacties gevoerd en een fotowedstrijd georganiseerd, waarbij aan de deelnemers gevraagd werd de locatie te herkennen waar foto’s gemaakt waren. Dirk Van Nimmen uit Halle en Sharina Decoster uit Webbekom zijn de twee gelukkige winnaars van een mand met streekproducten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief