HALSE Persprijs 2020 symbolisch voor al wie een lichtpuntje was in coronatijd

HALSE Persprijs 2020 symbolisch voor al wie een lichtpuntje was in coronatijd

Halse_persclub_2021
Een lichtje voor wie een lichtje was vorig jaar.
 

Corona beheerste in 2020 zowat permanent het nieuws . Ook in Halle moest iedereen zich naar het virus plooien. Plots mochten er geen activiteiten meer georganiseerd worden, verenigingen en scholen moesten schakelen, evenementen werden afgeblazen, horeca en winkels gingen dicht, mensen moesten thuis werken  en iedereen moest zijn contacten beperken.

Een raar jaar noopt tot bijzondere aanpassingen. Daarom besliste de Halse Persclub dit jaar de Halse Persprijs 2020 deze keer niet aan een persoon of vereniging toe te kennen maar wel symbolisch aan iedereen die op zijn manier in moeilijke tijden een lichtpuntje was. Uiteraard gaat het om mensen in de zorg maar ook om de horeca die zichzelf moest heruitvinden. Vele Hallenaren waren lichtpuntjes door muziek te spelen op het voetpad voor zijn buren of voor de bewoners van woon-zorgcentra, door boodschappen te doen voor iemand die dit zelf niet kon, door kinderen bijles te geven, door verenigingsactiviteiten zo te organiseren dat leden toch nog een beetje plezier konden beleven, door mondmaskers te maken, flyers met info te bussen of gewoon door de spirit er in te houden met positieve boodschappen. Duizenden mensen hebben zich op een of andere manier ingezet om de coronaperiode toch een beetje dragelijker te maken. Te veel om ze allemaal op te noemen maar iedereen die ook maar een lichtpuntje was, krijgt van de Halse Persclub de prijs van man of vrouw van het jaar 2020.

Normaal reikt de Halse Persclub de jaarlijkse Persprijs uit op een persavond met receptie. Uiteraard kon dit dit jaar niet om welgekende redenen. Daarom werd vrijdagavond voor al die duizenden genomineerden een symbolische lichtjesactie gehouden aan het standbeeld van de Vaantjesboer op de Beestenmarkt, het prototype van de Hallenaar. We hebben coronaproof lichtjes aangestoken om iedereen die een lichtpuntje was in deze coronatijd nog even extra in de schijnwerpers te zetten. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 20 feb 2021

archief