HALLE - De parkeermeters zijn nu actief

C21

HALLE - De parkeermeters zijn nu actief

Personenvervoer-kopie

 Vanaf maandag 8 februari treden in Halle de nieuwe digitale parkeermeters in werking. Dit is een belangrijke volgende stap in de uitrol van het nieuwe eenvormige parkeerbeleid van de stad. De komende weken zetten we nog steeds in op sensibilisering. Zo krijgt iedereen de tijd om te wennen aan het nieuwe systeem.

Halle rolde begin januari een nieuw en eenvormig parkeerbeleid uit. Het stadsbestuur wil zo zorgen voor een vlottere mobiliteit, minder parkeerdruk en ook meer parkeergelegenheid voor wie in onze stad werkt, woont, winkelt of geniet. Het centrum van Halle is voortaan ingedeeld in twee blauwe zones met parkeerschijf en drie betaalzones met digitale parkeermeters.

Digitale parkeerautomaten actief

Vanaf maandag 8 februari activeren we de nieuwe digitale parkeermeters in de drie verschillende betaalzones: rood, groen en geel. De kleuren zijn aangeduid op de parkeerautomaten. Je ziet op de automaten ook meteen wanneer je in de zone moet betalen en hoeveel dat kost.

Hoe kan je een ticket kopen?

è Aan de parkeerautomaat tik je je nummerplaat in. Je kiest de gewenste parkeerduur en betaalt met je betaalkaart. Leg je parkeerticket duidelijk zichtbaar achter de voorruit van je wagen.

è Je kan ook mobiel betalen via sms of app. Als je via sms of app betaalt, hoef je geen parkeerticket achter je voorruit plaatsen. Kies je voor sms of app, dan start en stop je zelf je parkeersessie en betaal je dus enkel voor de tijd die je effectief parkeert. De instructies voor mobiel betalen vind je op de parkeerautomaten.

è Je kan 1 keer per dag en per nummerplaat genieten van 15 minuten gratis parkeertijd. En dat is handig als je snel een boodschap wil doen. Wens je langer dan 15 minuten te parkeren, dan betaal je het normale tarief.

è Betaal je niet of overschrijd je de maximale parkeerduur, dan kies je automatisch voor het retributietarief van € 25 per halve dag.

è In de betalende zones koop je een parkeerticket van maandag tot en met zaterdag van 9u tot 18u, uitgezonderd op zon- en feestdagen en 11 juli.

 Omdat we begrijpen dat het voor iedereen wennen is, rekent het parkeerbedrijf in februari nog geen retributie aan wanneer je de parkeerautomaat vergeet te gebruiken of foutief gebruikt. Deze maand mikken we vooral op sensibilisering, zodat iedereen voldoende tijd krijgt om vertrouwd te geraken met het nieuwe systeem. Later deze maand zullen er ook flyers onder de ruitenwisser worden geplaatst, die duidelijk uitleggen hoe het nieuwe parkeerbeleid in mekaar zit.

 Extra tijd voor parkeerkaarten en abonnementen

Wie een bewonerskaart, parkeerabonnement of Hallekaart nodig heeft, krijgt nog de hele maand februari tijd om er eentje aan te vragen. Dat kan via het digitale e-loket op www.parkeren.be/halle of tijdens de openingsuren in de parkeerwinkel van Maatschap Parkeren Halle aan de Molenborre 30.

In de parkeerwinkel kan je ook terecht met al jouw vragen over de bewonerskaarten, de parkeerabonnementen of de behandeling van klachten.

 De parkeerwinkel is open:

maandag

9u-12u

 

dinsdag

9u-12u

 

woensdag

9u-12u

 

donderdag

9u-12u

16u-20u

vrijdag

9u-12u

 

zaterdag

gesloten

 

zondag

gesloten

 

 Waar kan je nog gratis parkeren in het stadscentrum?
Op zaterdag zijn de parkings in de groen gearceerde en gele zone gratis. Het gaat om de parking sportcomplex De Bres, parking De Leide, parking station, parking Klaar, parking atletiekpiste, parking L. Thibautstraat, Nederhemparking en Spoorwegstraat. Ook parking Gooikenaar blijft gratis.

44 shop & go-plaatsen

Op verschillende plekken in het stadscentrum zijn er in totaal 44 shop & go-parkeerplaatsen.  Hier kunnen mensen die snel iets bij een lokale handelaar willen ophalen, een half uur gratis parkeren. En da’s handig. Je hoeft ook geen ticket te nemen of je parkeerschijf te gebruiken, een intelligente sensor in het parkeervak meet en registreert jouw parkeerduur.

 Alle informatie over het nieuwe parkeerbeleid van de stad Halle vind je op www.parkeren.be/halle.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2021
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief