HALLE - Bruno Tordeur is proefpersoon voor vaccin-onderzoek

C21

HALLE - Bruno Tordeur is proefpersoon voor vaccin-onderzoek

Foto_bruno
 

Bruno Tordeur (voorzitter STROS Halle, Oxfam Wereldwinkel Halle-Beersel en ex voorzitter Oxfam Wereldwinkels) heeft zich kandidaat gesteld om het vaccin van Johnsen en Johnsen te testen op lange termijn.

 

Ondanks een zware tegenslag in 2020 waar Bruno moest ervaren dat goed willen doen voor iedereen dikwijls niet geapprecieerd wordt zet hij zich toch terug voor iedereen in.

 

Toen Bruno eind vorig jaar vernam dat er proefpersonen nodig waren twijfelde hij niet lang om zich kandidaat te stellen.

De nadelen van Corona ondervind Bruno iedere dag door verplicht thuiswerk en bij zijn en alle studerende kinderen en de zwaarte van het leven dat dit bij hen teweegbrengt.

Ook de berichten van de partners van Oxfam overal ter wereld zijn een trigger om iets te doen. Ja, Corona kent geen grenzen en treft iedereen ter Wereld.

 

De bedoeling van dit onderzoek is om te zien wat het vaccin doet na 2 prikken en wat de resultaten zijn op lange termijn.

In tegenstelling tot andere vaccins is het test vacin eerst getest met 1 prik en nu met 2 prikken.

De hoofdstudieperiode duurt 1 jaar en 2 maanden. Tijdens deze periode moet je zeven keer het studiecentrum in Hasselt bezoeken.

Een eerste prik kreeg Bruno in januari, de tweede prik volgt in maart. Tijdens deze periode moet je 2 keer per week via een app doorgeven of je symptomen of niet.

Indien wel volgt er een hele procedure om alles op te volgen.

De helft van de proefpersonen worden behandeld met het echte vaccin. De andere met een placebo.

Je weet dus niet of je gevaccineerd bent of niet.

Bruno voelde niets na zijn eerste prik en denkt dat hij het placebo heeft gekregen. Maar bij de tweede kan dat natuurlijk anders zijn.

Indien je door de overheid wordt opgeroepen voor vaccinatie heb je het recht om je dossier te laten openen om te zien of je het echte vaccin gekregen hebt of het placebo.

Op dat ogenblik kun je beslissen om uit het onderzoek te stappen en je te laten vaccineren. Dat wordt dan op dat ogenblik weer een moeilijke keuze.

 

Belangrijk is ook dat Johnsen en Johnsen dit vaccin verkoopt tegen kostprijs en dat geen extreem lage temperaturen nodig zijn om het te vervoeren.

Op dit ogenblik zijn er reeds 1 miljard dosissen verstuurd naar Afrika. De westerse landen hebben reeds 4 dosissen, van alle vaccins te samen, per inwoner besteld.

Daar dit een wereldwijde pandemie is, is het belangrijk dat iedereen overal ter wereld wordt gevaccineerd. Egoïsme gaat ons niet uit deze crisis halen.

Daarom is het belangrijk dat er een betaalbaar vaccin wordt uitgerold over heel de wereld.

 

Solidair zijn in deze pandemie is dan ook niet moeilijk. Laat je vaccineren en help anderen zich te laten vaccineren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 09 jun 2021
Devogeleer Emile | 05 jun 2021

archief