HALLE -Start bouw voetgangersbrug Rodenemweg

HALLE -Start bouw voetgangersbrug Rodenemweg

Img_20190509_085528
Er komt een voetgangersbrug op dit kruispunt
 

Volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer aan de Rodenemweg met de bouw van de voetgangersbrug over de A8. Voor de beloofde voetgangers- en fietsersbruggen aan de Halleweg en de Nijvelsesteenweg is het wachten tot volgend jaar. Dat heeft N-VA senator Mark Demesmaeker vernomen bij Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters. “Spijtig genoeg veel later dan beloofd,” zucht Mark Demesmaeker. “maar de tijdelijke ingrepen zullen de veiligheid van de zwakke weggebruikers eindelijk verbeteren, we hebben lang aangedrongen en dat werpt zijn vruchten af.”

 “Jammer dat het stadsbestuur zelf niet veel actiever deze noodzakelijke ingrepen heeft gesteund”, vult N-VA gemeenteraadslid Nelly Lanis aan. “We gaan natuurlijk voor een grondige herinrichting van de A8 met (gedeeltelijke) ondertunneling, maar we beseffen dat dit een project is op langere termijn. Ondertussen moet echt iets gedaan worden aan de onveilige situatie voor fietsers en voetgangers. Daarom hebben we het voorstel van toenmalig mobiliteitsminister Ben Weyts om snel van start te gaan met drie tijdelijke fiets- en voetgangsersbruggen meteen gesteund.“

 “De bruggen waren eigenlijk beloofd tegen 2019. Ik vroeg minister Peeters waaraan de vertraging te wijten is, en wat de stand van zaken en de timing is voor de bouw,” zegt Mark Demesmaeker.  “De vertraging komt door problemen bij de aanbesteding. Voor de bouw van de twee andere bruggen is budget voor ontwerp en aanleg voorzien in 2022.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2021
Roger Swalens
roger swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief