Bouw voetgangersbrug vanaf 1 maart 2021 in Rodenem HALLE

Bouw voetgangersbrug vanaf 1 maart 2021 in Rodenem HALLE

2020-03-27_awv_a8_voetgangersbrug_v2
 

In 2021 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de bouw van een voetgangersbrug over de A8 ter hoogte van de Rodenemweg in Halle. Er wordt een stalen voetgangersbrug geplaatst. De trappentorens van de voetgangersbrug worden eerst afgewerkt en daarna worden de trappentorens beveiligd met betonnen veiligheidsstootbanden. Na de bouw van de trappentorens wordt in een tweede fase het brugdek geplaatst. De bovenkant van de brug wordt buiten de werfzone gemaakt en zal tijdens twee weekendnachten worden bevestigd, tussen 23 uur ‘s avonds en 5 uur ‘s ochtends.  
Onderhoud wegdek
Een aannemer zal tijdens de nachtelijke afzetting van de A8 van de gelegenheid gebruikmaken om het wegdek van de A8 lokaal een onderhoud te geven. Het gaat over een stuk van ongeveer 550 meter lang, tussen het kruispunt met de Rodenemweg en de brug van de A8 over de Edingesteenweg, ter hoogte van de Colruyt. TIMING EN IMPACT? Werken in 3 fasen vanaf 1 maart Wegen en Verkeer is op 1 maart gestart met de bouw van een voetgangersbrug ter hoogte van het kruispunt van de A8 en de Rodenemweg.  
In een eerste fase, van 1 maart tot en met 19 maart, zal de aannemer de fundering van de trappentorens bouwen. De fundering bestaat uit twee grote betonplaten van 11 meter lang en 6 meter breed die langs weerskanten van de A8 geplaatst zullen worden.  Tussen 19 maart en half juli zal er geen activiteit meer zijn op de werf. In die periode bouwt de staalbouwer de brug in zijn werkplaats.  Half juli zal volgens de huidige planning de aannemer starten met de bouw van de trappentorens.  In de tweede helft van augustus zal de aannemer het brugdek plaatsen op de trappentorens. De A8 zal daarbij twee avonden en nachten volledig afgesloten moeten worden.  
Rijstrookversmalling tijdens de werken
Tijdens de bouw van de trappentorens zal er hoofdzakelijk gewerkt worden buiten het spitsverkeer. Om de werfzone te beveiligen zullen tijdens de werken de rijstroken versmald worden, maar het aantal rijstroken blijft behouden. Het is wel mogelijk dat de rechterrijstrook van de A8 wordt ingenomen voor bepaalde specifieke ingrepen die zonder innames niet kunnen gebeuren. Dat zal enkel buiten de spitsuren gebeuren. Wanneer de voetgangersbrug wordt aangelegd, zal de A8 tijdens twee weekendnachten, tussen 23 uur 's avonds en 5 uur 's ochtends volledig afgesloten worden voor alle verkeer. Zodra er meer informatie bekend is over wanneer deze afsluitingen gepland zijn en hoe het verkeer wordt omgeleid, leest u dat..

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief