HALLE / REGIO - Internationale vrouwendag: #iedereenmodel

HALLE / REGIO - Internationale vrouwendag: #iedereenmodel

Goed-genoeg_lijfboek1_transparant
 

Het badpakkenseizoen is in aantocht. Een periode waarin we overspoeld worden met beelden van perfecte vrouwen. De covers van vrouwenbladen, reclamefolders en zelfs medische brochures bij de apotheker of de huisarts tonen enkel mooie, slanke vrouwen. Ook op sociale media wordt kwistig gewerkt met filters en Photoshop want imperfecties horen niet thuis in deze perfecte maatschappij.

 

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, lanceert VIVA-SVV Het Goed Genoeg – Lijfboek. Daarmee wil de vrouwenvereniging ingaan tegen de onrealistische normen en verwachtingen van vrouwelijke schoonheidsidealen.

 

De maatschappelijke druk om aan die norm te voldoen is groot, met eetstoornissen, crashdiëten en depressies als veelvoorkomende gevolgen. VIVA-SVV wil vrouwen niet alleen aanzetten hun lichaam te aanvaarden zoals het is maar ook hun imperfecties te omarmen.

 

Lief zijn voor zichzelf en mild voor anderen.

“Met het Goed Genoeg- Lijfboek moedigen we vrouwen aan tevreden te zijn met hun lichaam en zich niet te spiegelen aan het ideaalbeeld dat de modewereld en de (sociale) media hen voorhouden” aldus Lilith Roggemans, nationaal verantwoordelijke van VIVA- SVV. “De maatschappelijke druk om aan dat onrealistisch beeld te voldoen is groot, vooral bij jonge vrouwen”, gaat ze verder.

 

Het boek zal, zodra het weer toegelaten is, gratis uitgedeeld worden tijdens allerlei activiteiten en acties. Ondertussen zal het Goed Genoeg – Lijfboek te vinden zijn in lingeriewinkels verspreid over heel Vlaanderen. “Door huidige omstandigheden zochten we een alternatief voor de lancering van ons boek. In lingeriewinkels worden vrouwen echt geconfronteerd met hun lichaam en komen onzekerheden gemakkelijk naar boven. Een ideale locatie om het probleem aan de basis aan te pakken”, verduidelijkt Lilith.

 

Regio Vlaams-Brabant: de boeken worden op zaterdag 6/03

door ons persoonlijk overhandigd aan de drie deelnemende lingeriewinkels:

– 9:30 Alice Lingerie (Basiliekstraat 95, Halle)

– 12:00 bOObs By Elisabeth (Molendries 14, Lubbeek) 

– 13:00 Lingerie Catty (Leuvensestraat 51, Tienen)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief