Regio - Fietssnelweg langs kanaal verder afgewerkt

Regio - Fietssnelweg langs kanaal verder afgewerkt

763__2_
Tussen Kanaal en Roggemanskaai wordt de aanleg uitgesteld....
 

 

Nieuwe fase Fietssnelweg F20 start op 8 maart

REGIO: – In 2021 starten tal van de verbeteringswerken op de F20 tussen Halle en Brussel op. Bij deze werken zijn er in sommige fases ook omleidingen die ter plaatse met verkeersborden worden aangeduid.

Allereerst starten op 8 maart 2021 de werken aan het fietspad langs de Sashoek in Lot dat zal aansluiten op het jaagpad richting Brussel. Ook de oversteek met de Stationsstraat wordt aangepakt.

Als alles volgens plan verloopt worden de werken begin mei 2021 afgerond.
Er is voor de fietsers een lokale omleiding.

Op 12 april starten de werken aan de Malheidebrug en de Klabbeeksesteenweg in Lembeek. Er komt een nieuwe aansluiting van op de Malheideweg naar de fietssnelweg. De aanleg zal ongeveer een maand duren.

Verbreding jaagpad van sasplein Ruisbroek tot de grens met het Brussels hoofdstedelijk gewest. Sluis Ruisbroek tot viaduct aan de Ring rond Brussel.De oversteek van het Sasplein wordt verhoogd. De fietssnelweg krijgt er zoals bij de andere kruispunten van de F20 voorrang op het andere verkeer op het Sasplein.De werken starten begin mei 2021 en zullen minstens tot eind juni 2021 duren.

Het project aan de Roggemanskaai in Halle is verschoven van april naar oktober. Uit de knelpuntenstudie uit 2017 kwam dit segment als prioritair naar voor. Het bestaande fietspad is er in zeer slechte staat. Het nieuwe komt  tussen het kanaal en de rijweg. Stad Halle neemt ook maatregelen om een deel van deze straat autoluw te maken. Ook de aansluiting met het station Buizingen en de toekomstige fietssnelweg F208 wordt heraangelegd. Als alles volgens planning verloopt, kunnen deze werken starten in oktober 2021. De werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2021
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief