Meedenken over hernieuwbare energie Bouw in een virtuele wereld mee aan een energieneutrale regio

C21

Meedenken over hernieuwbare energie Bouw in een virtuele wereld mee aan een energieneutrale regio

Logo_halle_

Het strategisch project Opgewekt Pajottenland werkt aan een visie rond hernieuwbare energie in het Pajottenland en de Zennevallei. We nodigen inwoners uit om mee te denken over de ideale mix. Ze worden op een originele wijze meegenomen in het energieverhaal van onze regio nu en in de toekomst. 

Wist je dat we in het Pajottenland en de Zennevallei allemaal samen jaarlijks maar liefst meer dan 2,6 miljoen MWh aan energie verbruiken? We hebben nog een hele weg af te leggen om tegen 2040 in een energieneutrale regio te wonen. Enerzijds dienen we te besparen op energie en anderzijds dienen we in te zetten op hernieuwbare energiebronnen. Hoe we de puzzel van de hernieuwbare energiebronnen zullen leggen, ligt nog niet vast. Daarom nodigen we alle regiogenoten uit om mee te denken over hoe we energie uit zon, wind, biomassa en waterkracht kunnen inzetten in ons landschap. Op die manier kunnen de beleidsmakers een gedragen visie ontwikkelen.

De virtuele wereld 
We nemen de inwoners mee in het energieverhaal van het Pajottenland en de Zennevallei nu en in de toekomst. Wil je meer weten over de energiebronnen en over de impact die ze hebben op het landschap? Denk je graag mee over een goede mix om een energieneutrale regio te bereiken? Doe dan mee aan de bevraging, bouw jouw eigen energielandschap en laat zo je stem gelden. De resultaten van deze bevraging worden in het voorjaar 2021 voorgelegd aan de lokale beleidsmakers.

De virtuele Pajotse wereld wordt gelanceerd op 11 januari 2021 en loopt tot 15 maart 2021. Je kan deelnemen via www.opgewektpajottenland.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2021
Marc Sluys / Griet Nijs, Natuurpunt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief