Nieuwe groenstrook in de Basiliekstraat in HALLE

C21

Nieuwe groenstrook in de Basiliekstraat in HALLE

Schermafbeelding_2021-04-09_om_12
 

In de Halse Basiliekstraat wordt een parkeerstrook vlak bij de ingang van het Delhaize-warenhuis omgevormd tot een groenstrook. Zo komt er een einde aan een gevaarlijke verkeerssituatie en wordt het openbaar domein weer groener.

De parkeerstrook in de Basiliekstraat aan de ingang van de parking van het Delhaize-warenhuis vormt al een tijdje een probleem. Parkeren kan er verkeerstechnisch niet, tenzij je een verkeersovertreding begaat. Bestuurders moeten namelijk een doorlopende witte lijn overschrijden bij het in- en uitrijden. Dat brengt de kwetsbare weggebruikers in gevaar. Ook het busverkeer wordt verrast door zo’n parkeermanoeuvre. 

Het stadsbestuur wil daarom deze parkeerplaatsen een andere invulling geven. De bedoeling is om ze te vergroenen met enkele bomen. Op die manier ontharden we stap voor stap ons openbaar domein. Dat is belangrijk om het regenwater in onze stad beter te kunnen opvangen bij noodweer. De bomen zorgen bovendien voor extra schaduw en verkoeling en maken de straat ook wat aangenamer. Wellicht worden dit najaar de bomen geplant. In afwachting plaatsen we bloembakken zodat auto’s er niet meer kunnen parkeren. 

Info: Stadsontwikkeling – Openbaar Groen en Afval | groen@halle.be | 02 365 95 34

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief