Bijzondere editie van Erfgoeddag in HALLE

C21

Bijzondere editie van Erfgoeddag in HALLE

Halle__paul_severs_kop
Halle herdenkt Paul Severs met hommage tijdens beiaardconcert
 

De 20ste editie van Erfgoeddag op zaterdag 24 en zondag 25 april wordt bijzonder. Deze hoogdag voor cultureel erfgoed, staat dit jaar helemaal in teken van De Nacht. Ondanks de coronapandemie zijn de organisatoren erin geslaagd om een divers aanbod uit te werken. Het publiek krijgt de kans op een veilige manier kennis te maken met het rijke cultureel erfgoed bij archieven, musea, erfgoedbibliotheken, heemkringen en andere erfgoedorganisaties. Ook in Halle kan je op ontdekking gaan.

 

Halle herdenkt Paul Severs met hommage tijdens beiaardconcert

In de Halse binnenstad weerklinken op zondag 25 april om 15u zeer herkenbare klanken. Dan brengt stadsbeiaardier Eddy Mariën namelijk een hommage aan Paul Severs, die twee jaar geleden overleed. Ook de rest van het programma staat in het teken van muziek van bij ons. 

 

Een namiddagje uit

Je kan het beiaardconcert combineren met de interactieve belpopwandeling (10 km).  Een plannetje krijg je in het toerismekantoor of kan je downloaden op de website van Visit Halle. Voor wie 10 kilometer wat veel is, is de Beestenbendewandeling een mooi alternatief. Tijdens die stadszoektocht ga je op zoek naar ontsnapte dieren. Probeer ze allemaal te vinden en ontdek hun vreemde avonturen via geestige beestenverhalen! Een belevingsbox kost 3 euro. Erfgoedliefhebbers kunnen ook gratis terecht in het stadsmuseum voor een bezoekje. den AST is op zondag 25 april ter gelegenheid van Erfgoeddag open van 14u tot 17u. Opgelet, reserveren is verplicht! Dat kan via denast@halle.be of op het nummer 02 365 97 70.

 

info: 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2021

archief