HALLE laat 10 dagen de regenboogvlag wapperen vanaf 17 mei

C21

HALLE laat 10 dagen de regenboogvlag wapperen vanaf 17 mei

Regenboogvlag_halle__47_
 

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie hijst onze stad op 17 mei de regenboogvlag. Zowel aan het stadhuis als aan het Sociaal Huis wapperen vanaf dan 10 dagen lang de symbolische kleuren als teken van verzet tegen elke vorm van discriminatie of geweld.  

(H)alle kleuren van de regenboog 
Maandag 17 mei is het Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie: de dag waarop wereldwijd de discriminatie en vervolging van holebi’s wordt aangeklaagd. Het is immers op diezelfde dag in 1990 dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. De oproep aan alle Vlaamse steden en gemeenten om de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei is een initiatief van Çavaria, de Vlaamse koepelvereniging van LGBTI-organisaties (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel en interseksueel).

Solidair met LGBTI’s
Door de actie bij te treden, onderstreept Halle haar solidariteit om elke vorm van discriminatie te verwerpen. Een belangrijke signaal, want in 70 landen is homoseksualiteit ook vandaag nog altijd strafbaar en in 11 landen volgt mogelijk zelfs de doodstraf. Jammer genoeg zijn ook in eigen land LGBTI’s nog te vaak slachtoffer van geweldplegingen als gevolg van homofobie of transfobie. En slechts in 11 landen ter wereld zijn de rechten voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen opgenomen in de grondwet. 

Tegen elke vorm van discriminatie en geweld
Halle staat al langer bekend als tolerante stad en onderstreept met deze actie opnieuw geen enkele vorm van discriminatie of geweld te tolereren. De vorige jaren werd daarom ook de regenboogvlag uitgehangen op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. In 2019 werd bovendien een regenboogzebrapad aangelegd aan de ingang van de Basiliekstraat ter hoogte van de bibliotheek. Momenteel worden trouwens de mogelijkheden bekeken om in de nabije toekomst een tweede regenboogzebrapad voor verdraagzaamheid aan te leggen in het Halse centrum.
Info: Gelijke Kansen | gelijkekansen@halle.be | 02 365 96 19

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief