HALLE - Spoorwegen bouwen parkeergarage

C21

HALLE - Spoorwegen bouwen parkeergarage

Parkeertoren_nmbs
©NMBS
 

 

NMBS start in augustus met bouw parkeertoren aan station

 Op termijn  stevent de stad Halle af op 650  tot 700 betalende  parkeerplaatsen ondergronds en in een parkeertoren.  Naast de geplande parkeergarage onder de Bres is er dus ook  de Spoorwegparkeergarage.

De zowat 400 bovengrondse parkeerplaatsen aan De Bres zullen wel verdwijnen.

De NMBS start in augustus 2021 met de bouw van een gloednieuw parkeergebouw aan het station van Halle, dat tegen het voorjaar van 2023 plaats moet bieden aan 350 auto’s en 185 fietsen.

Het station van Halle is gelegen op spoorlijn 96 tussen Brussel en Bergen, is het eindpunt van lijn 26, het oostelijk ringspoor rond Brussel, en ligt eveneens op lijn 94 naar Doornik. Het station bevindt zich dus op een knooppunt van het voorstedelijke S-aanbod rond Brussel en is een belangrijk intermodaal station. Het station telt in normale omstandigheden bijna 10.000 opstappende reizigers per weekdag.

Het geplande parkeergebouw (ter hoogte van de site Nederhem) telt drie verdiepingen en zal plaats bieden aan zo’n 350 parkeerplaatsen fietsenstalling voor 185 fietsen. Een deel van de fietsparking zal worden uitgerust met een toegangscontrole. In de auto- en fietsparking komt ook een aantal oplaadpunten. Het parkeergebouw zal via de bestaande voetgangersbrug toegang geven tot de perrons. Langs de straatzijde zal de gevel voorzien worden van een geveltuin.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2021
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 12 jun 2021
Marc Sluys | 09 jun 2021
Devogeleer Emile | 05 jun 2021

archief