Geschrankt parkeren in Kasteelstraat HALLE is een blijver

C21

Geschrankt parkeren in Kasteelstraat HALLE is een blijver

Kasteelstraat_essenbeek
 

Het geschrankt parkeren in de Kasteelstraat in Essenbeek blijft behouden. Enkele maanden geleden startte het stadsbestuur met een proefopstelling in die straat. De evaluatie van de buurtbewoners was overwegend positief. De gemeenteraad besliste daarom om het geschrankt parkeren een definitief karakter te geven.  
Het beurtelings parkeren in de Kasteelstraat ging vroeger gepaard met heel wat doorgangsproblemen. Dat was zeker het geval in het begin en het midden van maand, wanneer mensen hun wagen van de ene naar de andere kant moesten verplaatsten. De voorbije maanden rolden we daarom in de Kasteelstraat een proefopstelling uit met geschrankt parkeren. Daarbij werden er, afwisselend links en rechts van de rijweg, vaste parkeerplaatsen voorzien.
De omwonenden konden onlangs per post en digitaal hun mening geven over de proefopstelling. Die evaluatie was overwegend positief. De gemeenteraad besliste bijgevolg om het geschrankt parkeren, mits enkel kleine aanpassingen, definitief te maken.  Geschrankt parkeren heeft nog een belangrijk voordeel. Het zorgt er namelijk voor dat auto’s ook noodgedwongen hun snelheid moeten aanpassen. Toch blijkt dat desondanks sommige chauffeurs het gaspedaal nog altijd te hard induwen in de Kasteelstraat.
We nemen de kwestie ter harte in het dossier over de doorrijdbaarheid van Essenbeek.  
Info: Mobiliteit | mobiliteit@halle.be | 02 365 95 10

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 12 jun 2021
Marc Sluys | 09 jun 2021
Devogeleer Emile | 05 jun 2021

archief