Klasuitstap naar HALLE: een uitdaging in coronatijd

C21

Klasuitstap naar HALLE: een uitdaging in coronatijd

Img_5639
 

Op 28 mei brachten de leerlingen van 3 ASO van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut uit Sint-Genesius-Rode een coronaveilig bezoek aan Halle. Na een moeilijk schooljaar willen wij onze leerlingen immers graag verwennen met een klasuitstap. Daarmee kwam meteen één van de grootste uitdagingen van dit schooljaar op ons af, want een coronaveilige klasuitstap aantrekkelijk maken voor tieners, hoe doe je dat? 

 

Klasuitstappen werden dan wel mogelijk gemaakt (door minister Weyts), maar tegelijk moeten we rekening houden met erg veel beperkingen en uitdagingen, waardoor de organisatie niet te vergelijken valt met een schooluitstap in een normaal jaar. Door de beperkingen in vervoer vielen onze gewone verre bestemmingen af. Gelukkig is Halle, een parel aan de Zenne, voor ons net bereikbaar met de fiets. De politie van Sint-Genesius-Rode biedt ondersteuning om veilig op onze bestemming te geraken voor de groep die met de fiets vanaf de school vertrekt.

 

Om 09u30 verzamelden al onze 84 leerlingen van 3 ASO per klas aan het station van Halle om hen vervolgens een ontspannende, ludieke, sportieve en toch ook culturele dag te laten beleven met behulp van een aantal organisaties en binnen de coronaregels. 

 

De leerlingen mamen binnen hun klasgroep deel aan twee competities: city-golf en de zoektocht ‘Beestenbende ontsnapt’, die opgesteld werd door Visit Halle en door ons aangevuld met een aantal doe-opdrachten om de tocht aantrekkelijker te maken voor onze 15-jarige leerlingen. In onze zoektocht naar geschikte opdrachten en prijzen voor onze competities klopten we ook aan bij I love Halle en zo ontstond een mooie samenwerking met deze organisatie. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 09 jun 2021
Devogeleer Emile | 05 jun 2021

archief