Vijf Halse horecazaken stappen mee in het pilootproject ‘Kindvriendelijke Horeca’

C21

Vijf Halse horecazaken stappen mee in het pilootproject ‘Kindvriendelijke Horeca’

Halle_kaffee_de_sleutel_
 

De stad en de Halse horecazaken slaan de handen elkaar om het ruime aanbod cafés en restaurants kindvriendelijker te maken. Want voor ouders of grootouders is het niet alleen belangrijk dat hun drankje vakkundig getapt wordt of het eten overheerlijk smaakt, maar dat ook hun (klein)kinderen er graag vertoeven. Vijf Halse horecazaken stappen alvast mee in het pilootproject. 

Als kindvriendelijke stad willen we graag werk maken van een kindvriendelijke horeca. Want de gezellige cafés en heerlijke restaurants zijn een belangrijke troef voor de stad. Die aantrekkingskracht versterken we met een kindvriendelijk imago. 

Want we staan er niet altijd bij stil, hoe kinderen een bezoek aan een café, restaurant of koffiehuis beleven. Met dit initiatief willen we uitbaters aanmoedigen om hierover even na te denken. Want ‘kindvriendelijkheid’ schuilt vaak in kleine aspecten: een kindvriendelijke menukaart en aangepaste porties, verrassende drankjes, een speeltuin of speelhoekje, de aanwezigheid van spelletjes, boekjes, kleurpotloden, …   Het zijn maar een aantal initiatieven die ervoor zorgen dat het horeca-uitstapje een aangename belevenis wordt voor de (klein)kinderen en hun (groot)ouders.

Vijf horecazaken krijgen ondersteunend starterpakket

In januari stelden we het project voor aan de Halse horeca. Vijf handelszaken engageerden zich en openden op woensdag 23 juni hun deuren mét het kindvriendelijke label. 

Het gaat om Kaffee de Sleutel, Bij Flash en familie (vroeger ’t Pannenkoekenhuisje), Cremerie Joy, Den Dragée en Bistro tearoom Servais.

Zij ontvingen van de stad Halle een ondersteunend starterspakket met het label - onze kindervriend Basiel - kindvriendelijke gadgets (inkleurplacemats, drinkbekers, traktaties, opstapje toilet) en de vermelding van hun zaak op Kindvriendelijke horeca | Jong in Halle.

Na de zomer wordt dit pilootproject geëvalueerd en kunnen andere horecazaken zich ook aansluiten

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2021

archief