Kon. Toneel De Linde zet LEMBEEK op de kaart met een historische opvoering in Westouter!

C21

Kon. Toneel De Linde zet LEMBEEK op de kaart met een historische opvoering in Westouter!

Schermafbeelding_2021-07-19_om_17
 

Na vijf mooie opvoeringen van De Sprong in de Pastorijtuin in Lembeek, trok de kern van het productieteam naar de Westhoek. 
Op uitnodiging van OPENDOEK mochten ze hun “Sprong” brengen op het TOCHTHEATER festival in Westouter.  Dit deden ze in een tot theater omgebouwde aardappelloods. Een filmpje kan je bekijken op https://youtu.be/tR6JglISuic

Dat het een unieke ervaring werd is een understatement!
Donderdag waren Ronny en Edwin met hun “madammen” al afgezakt naar de Westhoek om de zaak eens te “verkennen”, en om s’avonds ook een andere theaterproductie mee te pikken op het theaterfestival.

De dag nadien sloot Frank al snel aan vanuit zijn kampeerplaats aan de Belgische kust, samen met Marijke.
Ook “Reekes” stond ons op te wachten aan het secretariaat.
Na een lekkere lunch, verzorgd door Opendoek, trokken ze naar de aardappelloods Dauchy, om samen met de locale technische ploeg alles op te stellen.
Tegen 16u stoven ook Alaana, en Jo (met Cleo) de loods binnen. Ook Carine, Michel (én Broen) waren neergestreken in Westouter. We deden een korte technische repetitie, en zagen dat het goed was. 
We trokken nog even met z’n allen naar het centrum waar de ene nog een frietje stak, de andere een hamburger, ...anderen hielden het bij het “degusteren” van ne “Keikop”...en dit onder een stralende zon.
De kwb-voorzitter werd in allerijl gecontacteerd om te checken of er eentje van “de kas” af kon...santé!

En dan...20u30. De zenuwen waren toch iets meer gespannen dan anders: Een nokvolle loods met publiek dat ons van haar noch pluim kende, een publiek van stuk voor stuk theaterliefhebbers zag de spots oplichten...voor “onze” Sprong.
De grapjes in het stuk werden stil gniffelend onthaalt....spannend...vinden ze dit wel leuk?...In de tocht naar de finale van het stuk werd de loods stiller en stiller....de slotscènes werden de loods ingestuurd  ...komplete stilte...zelfs de allicht aanwezige muizen hoorde je niet lopen...een “oorverdovende stilte” ...Die hield aan tot even na de laatste repliek een hartverwarmend applaus losbarstte in de loods. 
Ja, zelfs een gedeeltelijke “staande ovatie” viel ons te beurt. 
“Kiekebisj”, zo omschreef Frank het nadien gepast. 
De mensen van Jongdoek bevestigden ons gevoel. Ze stormden na de opvoering naar Alaana en Jo met over-enthousiaste, lovende woorden. 
Het voelde tegelijk warm, maar zeker ook wat onwennig aan.
In ieder geval...sloten we de avond af met een warm, en supertrots gevoel met een laatste “toast”. Één woord: Onvergetelijk! 
Een topmoment dat we graag nog drie maal in Lembeek delen op 5, 6 en 7 augustus.

Vanwege eeneven trotse “reggy”, voorzitter...maar vooral Lembeekse Lindenaren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2021
Marc Sluys
Frank Pierret
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 10 sep 2021

archief