Studenten kunnen opnieuw terecht in HALSE blokspot

C21

Studenten kunnen opnieuw terecht in HALSE blokspot

Logo_halle_

Niet iedereen heeft thuis de mogelijkheid om in alle rust en stilte te studeren. De stad Halle organiseert daarom ook in augustus opnieuw een blokspot voor Halse studenten, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen.

Blokken in JC De Kazerne
Tijdens de blokperiode voor de tweede zit is er één blokspot beschikbaar, namelijk die in JC De Kazerne. JC De Kazerne opent zijn deuren vanaf maandag 2 augustus tot en met dinsdag 31 augustus, telkens van 8u  tot 22u. Er is plek voor een 45-tal studenten.

Bij de berekening van het aantal plaatsen is rekening gehouden met de huidige corona-maatregelen, zodat alle studenten in alle veiligheid kunnen studeren. Omdat de kans bestaat dat de vraag groter is dan het aanbod, zal de blokspot enkel toegankelijk zijn voor studenten die wonen in Groot-Halle.

Vooraf inschrijven!
Studenten moeten zich vooraf inschrijven voor de blokspot via de website www.jonginhalle.be. Inschrijven kan steeds een week op voorhand. Op deze manier willen we iedere student een gelijke kans geven om zich in te schrijven. Toegang tot de blokspot krijgen studenten enkel met een ticket van inschrijving. 

Strenge voorzorgsmaatregelen van toepassing
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden er net als tijdens de blokspot van mei en juni een aantal maatregelen.

Zo is er enkel een ruimte ter beschikking waar studenten rustig kunnen studeren en waar wifi voorzien is. Jammer genoeg zal er geen ontspanningsruimte zijn. Er wordt ook geen koffie, water of een frigo aangeboden. De blokspot zal ook een circulatieplan met looprichtingen hebben.

Bij aankomst en vertrek moeten studenten hun handen ontsmetten. Ze moeten ook hun aanwezigheid bevestigen bij aankomst. Hierdoor worden de aanwezigheden bijgehouden, zodat eventuele contacttracing vlot kan verlopen, als dat nodig zou zijn. 

Het dragen van een mondmasker is verplicht bij elke verplaatsing in de blokspot. Het mondmasker mag enkel afgezet worden als de student neerzit om te studeren. Elke student reinigt zijn tafel en stoel bij het verlaten van de blokspot op het einde van de dag. De nodige producten worden hiervoor op de blokspot voorzien.

Wij wensen alle studenten veel moed!
Info:
JAC Halle-Vilvoorde | jacpreventie@cawhallevilvoorde.be | T 02 613 17 02
Jeugd en Onderwijs | jong@halle.be | 02 365 98 30

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 22 sep 2021

archief