Geboorteaangifte kan voortaan in het ziekenhuis HALLE

C21

Geboorteaangifte kan voortaan in het ziekenhuis HALLE

Nim__en_ikke_
 

Verwacht je binnenkort een kindje? Proficiat! En goed nieuws komt nooit alleen, want voor de geboorteaangifte hoef je voortaan niet meer naar het stadhuis.

Uit een bevraging bij 100 kersverse Halse ouders blijkt dat zij vragende partij zijn voor een geboorteaangifte in het ziekenhuis. Dankzij de Databank voor de Akten van de Burgerlijke Stand (DABS) waarmee de stad Halle werkt, kunnen akten digitaal en op locatie opgemaakt worden. Zo kan dus ook een geboorteakte in het ziekenhuis gemaakt worden. Ook het Halse AZ Sint-Maria ziekenhuis loopt warm voor dit idee en wil het mee ondersteunen. 

Hoe gaat het in z’n werk? 
Op een afgesproken tijdstip komt een medewerker van de dienst Burgerzaken langs in het ziekenhuis. Die medewerker brengt de aangifte dan in orde. Zo vereenvoudigen we het administratieve proces voor de ouders, zodat zij helemaal kunnen toeleggen op hun pasgeboren baby’tje en niet meer naar het stadhuis moeten komen. Een aangifte in het ziekenhuis is natuurlijk geen verplichting. Wie wil, kan dus nog altijd een afspraak maken op het stadhuis. Dit concept wordt het komende jaar uitgeprobeerd. Nadien volgt een evaluatie om te beslissen of dit een blijvende dienstverlening wordt.

Info: www.halle.be/geboorteaangifte | 02 365 96 85 (Burgerlijke stand) 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief