HALLE - A8 twee nachten afgesloten

C21

HALLE - A8 twee nachten afgesloten

B3f3e8b9-ca37-5f35-606b-9039528a4208
©Wegen en Verkeer
 

 


Wegen en Verkeer plant in de week van 13 september een grondig onderhoud van de A8 in Halle. Van maandag tot woensdag wordt ‘s nachts gewerkt aan de op- en afrittencomplexen van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23). Van donderdag tot zaterdag is de A8 zelf aan de beurt. Dan krijg het stuk tussen de Edingsesteenweg en de Rodenemweg een nieuwe asfaltlaag. Vrijdagnacht en zaterdagnacht wordt de A8 volledig volledig afgesloten, het verkeer moet dan in beide richtingen een omleiding volgen.

Onderhoud wegdek

Vorig jaar kreeg de A8 al een grondig onderhoud. Toen vernieuwde Wegen en Verkeer het wegdek tussen de op- en afrittencomplexen van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23). Dit stuk van 3,5 kilometer kreeg een nieuwe fundering en asfaltlaag. Nu krijgen de op- en afritten zelf en het volgend stuk van de A8 een nieuwe bovenste asfaltlaag.

 

Op- en afritten Halle en Tubize

Van maandag tot donderdag worden alle op- en afritten van de complexen van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23) aangepakt. Elke op- of afrit moet daarom telkens tussen 20u00 en 6u00 volledig worden afgesloten. Het verkeer moet omrijden via het vorige of het volgende op- en afrittencomplex. 

Op de website wegenenverkeer.be/halle staat een volledig overzicht van wanneer welke op- en afrit is afgesloten.
 

A8 ‘s nachts volledig afgesloten op vrijdag 17 en zaterdag 18 september

Aan het eind van de week krijgt de A8 zelf een opknapbeurt. Donderdagavond en -nacht wordt gewerkt op de A8 richting Brusselse ring (R0). Tussen de Edingsesteenweg (N7) en de Rodenemweg moet het verkeer richting Brussel over een versmalde rijstrook rijden. Op vrijdag 17 september en zaterdag 18 september, telkens van 23u00 ‘s avonds tot 5u00 ‘s ochtends, wordt de snelweg helemaal afgesloten tussen de Nijvelsesteenweg en de Edingsesteenweg (N7). Het verkeer moet dan in beide richtingen omrijden via de Alsembergsesteenweg, Brusselsesteenweg (N6) en de Edingsesteenweg (N7).

 

Nieuwe voetgangersbrug

Tijdens de asfalteringswerken plaatst Wegen en Verkeer ook een nieuwe voetgangersbrug over de A8 ter hoogte van de Rodenemweg. De trappentorens langs de A8 stonden er al, nu maakt Wegen en Verkeer van de afsluiting gebruik om met een grote hijskraan de brug zelf te installeren.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2021
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief