Confrerie Van De Vaantjesboer HALLE brengt de Halse Vontjesstoet

C21

Confrerie Van De Vaantjesboer HALLE brengt de Halse Vontjesstoet

Img_5918
 

 Nu de teugels van de Coronapandemie wat worden gevierd, wordt het tijd om een stukje van de verloren tijd in te halen. Daarom organiseert de Confrérie van de Vaantjesboer als soort bevrijdingsfeest de Halse Vontjesstoet. 

Op (koop)zondag 3 oktober 2021 trekken de vijf Halse reuzen door de straten om te genieten van de herwonnen vrijheid. Ze worden hierbij muzikaal begeleid door onder andere de doedelzakspelers van de Pepingen Pipe Band, het Dweilorkest de Decibells en last but not least ‘t orgeltje van Cyriel (bekend van Wittekerke). Er werd ook gedacht aan de kleinere reuzenfans met animatie door teather JaJa en Ballonenartiest Pwaba.

Om 14u vertrekt de Confrérie en zijn gevolg aan het Stationsplein om zich via de Basiliekstraat te begeven naar de Beestenmarkt. Na aankomst op de Beestenmarkt wordt om 16u de traditionele aankleding van het standbeeld de kleine Vaantjesboer voorzien door de Pepingen Pipe Band. 

De Confrérie heeft nog een verrassing in petto, de reuzenfamilie breidt uit! Er wordt namelijk hard gewerkt aan de restauratie van de Reuzen van de Halse Brusselpoort. Reuzen Janneke, Mieke en Polydoor kwamen voor het laatst buiten aan het begin van de jaren negentig en geraakten toen in de vergetelheid.  

Reuzenmeester Hubert Debraekeleer werkt aan de vormgeving van de koppen en bovenlijven terwijl Materiaalmeester Lucien Merckx zoals gebruikelijk de leiding neemt over de onderstellen. Ook de geliefde vaste naaister van de Confrérie, Lutgarde Van Laet, schiet weer in actie om de reuzen een eigentijdse look te geven. Het gaat hier echter om een werk van lange adem: het einde van de werkzaamheden is voorzien voor ten vroegste het najaar van 2022. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 19 okt 2021
Marc Sluys / werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant | 19 okt 2021

archief