HALLE - VHH verzetten zich tegen parkeerbeleid

C21

HALLE - VHH verzetten zich tegen parkeerbeleid

Image001
 

Door de aanhoudende problematiek omtrent o.a. het Halse parkeerbeleid. Zien de VHH zich genoodzaakt op de noodrem te gaan staan. De dalende bezoekersaantallen, het vele gemor, de negatieve mediaberichten,… alsook de resultaten van een interne bevraging bij de leden. Dwingen hen tot een officiële standpunt tegen het huidige Halse parkeerbeleid.

 

Ze bezorgden het Halse schepencollege een ‘open brief’. Een brief waarin ze met aandrang vragen om de weg van redelijkheid en ratio te bewandelen. Ze vragen politieke moed om de blunder van formaat recht te zetten. En dit in het belang van heel de binnenstad.

 

OPEN Brief

‘Voor het eerst in vele jaren heerst er een unanieme consensus bij de VHH. Nu de sanitaire crisis ons stilaan uit zijn greep loslaat, gaan we dan ook gezamenlijk op de noodrem staan. Het kan nu éénmaal zo niet verder. De vele heikele onderwerpen dienen we hier niet één voor één aan te halen. Die lezen of horen jullie, net zoals heel Vlaanderen, dag dagelijks via diverse media.

Vandaag echter leggen we de vinger op één van de vele etterende wondes die ons zieltogend centrum rijk is. Het parkeerbeleid ... De nagel aan de doodskist van elke Hallenaar.

Op een late zonnige nazomerdag in 2020 werd op een inderhaast georganiseerde vergadering, het parkeerbeleid ontvouwd. Alsof elke VHH’r, laat staan Hallenaar, nog niet genoeg had geleden onder de eerste lockdown. Vond het Halse stadsbestuur de tijd rijp om langs de kassa te passeren. De nieuwe melkkoe, het parkeerbeleid!

Van enige inspraak, laat staan toegevingen, was er in de dagen na de grote ontvouwing geen sprake. Begin 2021 zag dan ook, in volle sanitaire crisis, de nieuwste Halse blunder het levenslicht. Intussen zijn we Oktober 2021 en is de stadsrekening al mooi aangedikt. Recent leerden we via de pers, dat dit mooie budget aangewend zal worden voor de verdere verfraaiingen van het Halse patrimonium. Na de waterloze speeltuin en de Zenne terrassen, langs de Leide, is er dan ook vast nog wel een stukje parking te over voor een nieuw belevingsproject.

Beste bestuur, we vragen jullie met aandrang de weg van redelijkheid en ratio te bewandelen. Een herevaluatie van de gulzige parkeermeters is een must! De leegloop gaat immers onverminderd verder en de bezoekersaantallen nemen seizoen per seizoen af. Halle keldert ... Overstijg alstublieft jullie partijbelangen en open de ogen. Enkel op deze manier kan de molensteen rond het hele Halse centrum mee naar de Zenne terrassen verhuizen.

Concreet ... De ondermaatse bezettingsgraad van de Halse parkings weerspiegeld de bezoekersgraad van de ooit zo succesvolle straten en pleinen. Een halvering van de torenhoge tarieven levert in een nabije toekomst gegarandeerd een bezettingsgraad x2 op. Een ingreep betekend dus de facto een status quo op de Halse debet zijde. Maar een meer dan welkome levenslijn voor de hele Halse handel en horeca.’

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief