Het is 5 voor 12 en daarom sta ik hier op het Stationsplein in HALLE

C21

Het is 5 voor 12 en daarom sta ik hier op het Stationsplein in HALLE

Img_20211010_121303437
 

‘Wij staan zij aan zij met de vele mensen die opkomen voor klimaatrechtvaardigheid’, zegt Miguel Estrada van de groepering Mondiaal Halle naar aanleiding van de klimaatmars.  Hij kondigde daarbij aan dat de Grote Markt van Halle in november dagelijks het toneel zal worden van een pop-up-actie voor het klimaat.  ‘De alarmerende toestand waarin de wereld zich bevindt, schreeuwt om daadkracht.  We kunnen niet stil blijven. Als we een eerlijke en gezonde samenleving willen, dan moeten we daar samen voor zorgen’, klinkt het bij Mondiaal Halle.
‘De klimaatcrisis is al lang geen ver-van-ons-bed show meer en we moeten nu in actie schieten. Met deze boodschap roepen we op om na de klimaatmars ook deel te nemen aan de Greta Thunberg Estafette in november in Halle’, vervolgde hij. ‘Een recente bevraging toont dat de meerderheid van de jongeren zeer of extreem bezorgd is met betrekking tot de klimaatverandering. Onze politici moeten de huidige doelstellingen opkrikken zodat ze in lijn liggen met wat klimaatwetenschappers vragen. Het is cruciaal dat er doortastende, solidaire en samenhangende maatregelen worden getroffen. Iedereen moet ambitie tonen. De klimaattop in Glasgow begin november is daarvoor een nieuwe kans.

Met de organisatie van een dagelijkse Greta Thunberg Estafette tijdens de November Wereldmaand wil Mondiaal Halle verschillende lokale actoren mobiliseren en samenbrengen na de verlammende covid-periode.  De reacties bij de voorbereiding stemmen de mensen van Mondiaal Halle hoopvol. ‘Bijvoorbeeld een leerkracht heeft aangeboden om met haar klassen langs te komen en in de klas te werken rond Greta Thunberg, verenigingen gaan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen praktisch vertalen, de burgers die hun medewerking al hebben toegezegd zijn niet van plan er veel doekjes om te winden en politieke partijen hebben beloofd verfrissend uit de hoek te komen. Elke dag in november op de Grote Markt wordt een pittige dag om naar uit te kijken.’

Meedoen met de Greta Thunberg Estafette kan eenvoudig door een dag in november te kiezen en van 11 tot 12 uur spontaan post te vatten op de Grote Markt van Halle bij de banner met de woorden ‘het is 5 voor 12 en daarom sta ik hier’.  Voor de betrokkenheid werd een opvallende flyer en affiche gemaakt.
Informatie Greta Thunberg Estafette in Halle : www.mondiaalhalle.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 okt 2021
Marc Sluys | 10 okt 2021

archief