Don Bosco HALLE koopt zelf tweewielers voor schooluitstapjes

C21

Don Bosco HALLE koopt zelf tweewielers voor schooluitstapjes

Img_6035
Ludwig Vlogaert, algemeen directeur van de school en Olivier De Pril, preventieadviseur en initiatiefnemer van het project openen. Foto © Marc Sluys
 
Img_6033
 

 Don Bosco Halle, STEM school voor wetenschap en technologie, heeft fietsen aangekocht om zo elke leerling de kans te bieden om sommige verplaatsingen in schoolcontext met de tweewieler te kunnen doen. 

De school stapte met het plan om schoolfietsen te kopen naar Cera, een organisatie die staat voor financiële coöperatie om zo te investeren in welvaart en welzijn. Samen kochten ze bij een oud-leerling van de school Siebe Ceurens van fietsenwinkel Parvelo uit Halle 20 fietsen aan waardoor klasuitstappen zoals bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek of culturele uitstap voortaan met de fiets kunnen gebeuren. Op deze manier hoopt de school de leerlingen bewust te maken van de meerwaarde van duurzame verplaatsingen, en de positieve impact die dit kan hebben op henzelf en hun omgeving. 

Tegelijkertijd zet de preventiedienst, met de donkere wintermaanden in het verschiet, in op het belang om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. De fietsen worden enkel uitgeleend met bijhorend fluohesje en fietshelm bovenop de verplichte verlichting op de fiets. De school neemt bovendien, in samenwerking met de lokale politie, jaarlijks deel aan de fluodag – dit jaar op 16 november – van XIU, een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer verkeersveiligheid bij jongeren.

Opleiding in de lift

Naast het promoten van duurzame verplaatsingen zorgt Don Bosco ook voor het duurzaam onderhoud van haar eigen fietsenpark. De studierichting Tweewielers en lichte verbrandingsmotoren bestaat inmiddels zo’n 7 jaar en kent sinds dat prille begin een mooie stijging in de leerlingenaantallen. Het zijn deze leerlingen die zullen instaan voor het onderhoud van deze nieuwe fietsen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief