November Wereldmaand 2021: bruggen slaan in HALLE

C21

November Wereldmaand 2021: bruggen slaan in HALLE

Sh2_7256_01__large_-1
 

Ook dit jaar viert Halle met November Wereldmaand de diversiteit in onze stad. Het thema dit jaar is ‘bruggen slaan’. Het is een kleine knipoog naar de verschillende (her)aangelegde bruggen in onze stad. Maar met dit thema willen we voornamelijk mensen en culturen met elkaar verbinden. 

 

Van muzikale tot culinaire ontmoetingen 

November Wereldmaand is een project van CC ’t Vondel en de dienst Gelijke Kansen in Halle. Via optredens, films, culinaire activiteiten en infoavonden maken verenigingen en vrijwilligers fijne ontmoetingen mogelijk tussen mensen van verschillende achtergronden, culturen en leeftijden. 

 

Bovendien is elk van deze activiteiten gelinkt aan minimum één van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties: de zogenaamde SDG’s of Sustainable Development Goals. Het gaat dan over thema’s zoals armoedebestrijding, duurzame energie, gelijke kansen, veiligheid, enz.

 

Waaier van activiteiten met aangepaste Toernee Mondi’alle

De aftrap van November Wereldmaand wordt op 30 oktober gegeven om 19u30. Een korte stadswandeling over de verschillende Halse bruggen brengt je onderweg langsheen wereldse animatie. Achteraf volgt de openingsreceptie in het Wereldcafé in de Oude Post. 

 

Op het programma staan o.a. de Nacht van het Bordspel (vr. 5/11), een Ruil- en Weggeefbeurs (za. 6/11), de NovemberQuiz (za. 6/11), de Comedy Parade met Jade Mintjens, Soe Nsuki en Roosje Pertz (vr. 12/11), een poëtisch/muzikaal optreden van WASisWORDT (za 13/11), het 11 11 11 Ontbijt (zo 14/11), een lekkere maaltijd bij Lokaal Halle (do. 18/11) en de Wereldmarkt en Muziekfestival (vr. 26/11). 

 

Om de herfstgolf van het coronavirus in te dijken gaan er aangepaste maatregelen in. Zo wordt de mondmaskerplicht uitgebreid vanaf vrijdag 29 november. Vanaf maandag 1 november zal je ook op verschillende plaatsen een Covid Safe Ticket moeten voorleggen. Dit zal gelden bij alle binnenactiviteiten van de November Wereldmaand.

 

Op zaterdag 20 november is er omwille van de coronamaatregelen een aangepaste versie van Toernee Mondi’alle gepland: om 18u kan je in de Oude Post genieten van optredens en randanimatie en dansend afsluiten doe je tijdens het slotfeest in CC ’t Vondel! 

 

Het volledige programma en meer info kan je raadplegen via www.novemberwereldmaand.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief