Provincie ondersteunt renovatie sociale woningen inLEEUW en BUIZINGEN

C21

Provincie ondersteunt renovatie sociale woningen inLEEUW en BUIZINGEN

Woningen_
 

De provincie Vlaams-Brabant geeft een renteloze lening van 15.661 euro aan Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant voor de renovatie van een woning in de Jérôme Ameysstraat in St.-Pieters-Leeuw. En een renteloze lening van 25.000 euro voor het project WarmNest in de Rozenlaan in Buizingen (Halle). Met deze steun kunnen deze woningen versneld en energie-efficiënt gerenoveerd worden om sociaal verhuurd te worden.

SVK Zuidkant zal met deze renteloze lening beide woningen renoveren. Het gaat om de dakwerken met de plaatsing van isolatie, gevelwerken, met onder meer de isolatie van spouwmuren en de buitengevel, de plaatsing van ramen, de vervanging van de verwarmingsketel en de plaatsing van een warmtepomp.

Provincie geeft renteloze leningen aan sociale verhuurkantoren voor de renovatie van woningen. Op de foto gedeputeerde Gunther Coppens en Veerle Seré, voorzitter van de raad van bestuur van SVK Zuidkant, voor de sociale woning in de J. Ameysstraat in St.-Pieters-Leeuw.

Met renteloze renovatieleningen helpt de provincie Vlaams-Brabant de sociale verhuurkantoren de kwaliteit van woningen die sociaal verhuurd worden, te verbeteren. Sociale verhuurkantoren kunnen zo sneller woningen renoveren om sociaal te verhuren. Ze kunnen de lening gebruiken voor volledige renovaties of een renovatie met het oog op energiebesparing.

De sociale woningen worden gerenoveerd met het oog op energiebesparing. Op de foto gedeputeerde Gunther Coppens en Veerle Seré, voorzitter van de raad van bestuur van SVK Zuidkant, voor de sociale woning in de Rozenlaan in Buizingen.

“Gerenoveerde woningen zijn goed voor het klimaat en een besparing voor de huurder. Want niet iedereen heeft het geld om een eigen woning te kopen of te huren. Een belangrijk middel om het recht op wonen voor iedereen te vrijwaren in onze dure regio zijn de sociale woningen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2021
Marc Sluys
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief