Bibliotheek HALLE verhuist tijdelijk naar voormalig politiekantoor

C21 Css

Bibliotheek HALLE verhuist tijdelijk naar voormalig politiekantoor

Bibliotheek_halle_
 

De bibliotheek van Halle wordt verbouwd tot een heuse belevingsbibliotheek. Daarom verhuist de bib tijdelijk van de huidige locatie in de Basiliekstraat naar het voormalig politiekantoor in de Victor Baetensstraat. Vanaf 17 januari 2022 sluit de bibliotheek de deuren. De verhuis naar de nieuwe locatie gaat dan van start. Vanaf half maart 2022 kan je vervolgens terecht in de nieuwe tijdelijke bib. De bib zal ongeveer 2 jaar  op deze tijdelijke locatie blijven. 

50.000 boeken, spellen en dvd’s
Vanaf 17 januari sluit de bib Halle centrum voor een enorme logistieke operatie. Op de planning staat de verhuis van maar liefst 50.000 boeken, spellen en dvd’s naar het voormalig politiekantoor in de Victor Baetensstraat. Dit betekent: alles manueel inpakken, transporteren, uitpakken en heel wat puzzelwerk ter plaatse. Voor de inrichting van de tijdelijke bib in het oude politiekantoor verhuizen trouwens ook de rekken mee, aangezien de nieuwe bibliotheek ingebouwd meubilair zal krijgen. De stad hoopt alle boekenliefhebbers ten laatste vanaf midden maart volgend jaar in de tijdelijke bib naast het stadhuis te verwelkomen.  

Automatische verlenging tijdens sluiting
Om de periode van sluiting te overbruggen, mogen gebruikers van de bib vanaf 15 december uitzonderlijk 30 materialen meenemen per kaart. Alle uitgeleende materialen worden automatisch verlengd tot en met maandag 18 april 2022 (paasmaandag) om boetes tijdens de sluiting te vermijden. Tot en met zondag 16 januari 2022 kunnen er nog materialen teruggebracht worden.  Let op: vanaf 5 januari is reserveren in Halle centrum niet meer mogelijk, aangezien je de gereserveerde materialen niet meer kan afhalen. Reserveren en afhalen in Essenbeek kan natuurlijk wel, net als het verlengen van lidkaarten om gebruik te maken van het online aanbod.

Nieuwe openingsuren in tijdelijke bib Halle en bib Essenbeek

Bij de opening vanaf midden maart krijgt de tijdelijke bib in Halle centrum nieuwe openingsuren: 

op maandag, dinsdag en vrijdag van 14u tot 18u

op woensdag van 10u tot 18u (doorlopend)

op donderdag van 15u tot 20u (avondopening)

op zaterdag van 10u tot 16u

Tijdens de verhuis van de bib in Halle blijft het filiaal in Essenbeek gewoon open mét ruimere openingsuren. Vanaf woensdag 5 januari 2022 kan je er terecht: 

op woensdag van 14u tot 18u

op vrijdag van 15u tot 19u 

op zondag van 10u tot 12u

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / Marc Colpaert | 05 aug 2022
Marc Sluys | 01 aug 2022

archief