Gewijzigde verkeerssituatie en parkeerregeling in E. Tinelstraat en P. Benoitstraat in HALLE

C21

Gewijzigde verkeerssituatie en parkeerregeling in E. Tinelstraat en P. Benoitstraat in HALLE

Schermafbeelding_2022-01-24_om_19
 

Door de grote verkeersdrukte bij de start en het einde van de schooldag, is de verkeerssituatie in de E. Tinelstraat en P. Benoitstraat vaak onveilig. Daarom geldt voortaan een parkeerverbod in de E. Tinelstraat langs de kant met de pare huisnummers. In de P. Benoitstraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd.

 

Bij het begin en einde van de schooldagen is er altijd grote verkeersdrukte in en rond de E. Tinelstraat en de P. Benoitstraat. Er wordt regelmatig fout of hinderlijk geparkeerd, wat leidt tot onveilige verkeerssituaties. Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd en andere weggebruikers te garanderen, worden er wijzigingen aangebracht in de verkeer- en parkeerregeling in deze twee straten. Die wijzigingen kaderen in het Masterplan ‘Veilige Schoolomgevingen’. Met dit project zet de stad de komende jaren in op de verkeersveiligheid van de 16 Halse schoolomgevingen. 

 

Parkeerverbod in de E. Tinelstraat

In de E. Tinelstraat voeren we een parkeerverbod in aan de kant met de pare huisnummers. Automobilisten kunnen hun auto dus nog altijd parkeren aan de kant met de onpare huisnummers, maar de situatie wordt tegelijk veiliger voor de andere weggebruikers.

 

Eenrichtingsverkeer in de P. Benoitstraat

Daarnaast wordt in de P. Benoitstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd. De toegelaten rijrichting is die van de Balthazarstraat naar de P. Bernaertsstraat. Doordat er geen kruisend verkeer meer is, zal de situatie minder chaotisch zijn bij het begin en einde van de schooldag. Dat maakt het veel veiliger voor de weggebruikers. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief