Huur fuifzaal JC De Kazerne HALLE wordt goedkoper

C21

Huur fuifzaal JC De Kazerne HALLE wordt goedkoper

De_lkazerne_fuifzaal_
 

De stad Halle heeft beslist om de voorwaarden voor de huur van de fuifzaal in Jeugdcentrum De Kazerne aan te passen. Zo worden de opkuis van de zaal en de aankoop van drank goedkoper voor organisatoren. 

Al zeven jaar vinden in de zaal van JC De Kazerne allerlei schoolfuiven, Chiro- en scoutsfuiven, optredens en quizzen plaats. Na een grondige evaluatie op basis van feedback van de organisatoren van deze activiteiten besliste de stad om het huurreglement aan te passen. Zo willen we tegemoetkomen aan de verzuchtingen van de Halse jeugd- en andere verenigingen én verder inzetten op een veelzijdig vrijetijdsaanbod. 

 

Goedkopere opkuis

De opkuis van de zaal wordt eerst en vooral goedkoper. Die opkuis gebeurde tot nog toe door een externe firma. Met een kostprijs van € 406 betekende dat een stevige hap uit het budget van organisatoren. 

Om die kosten te verminderen, besliste de stad om de opkuis te laten doen door haar eigen poetsploeg. De organisatoren betalen dan enkel nog de werkuren van het personeel (€ 30 per begonnen uur) en een kleine materiaalkost (€ 7,25). Zo is de opkuis een pak betaalbaarder, en ook eerlijker. Want hoe vuiler de zaal wordt achtergelaten, hoe duurder de opkuis. 

 

Toeslag op drank geschrapt

Ook de levering van de drank wordt goedkoper. Tot nu werd drank voor JC De Kazerne verplicht besteld via de huisleverancier van de stad. Omdat de stadsdiensten daarbij instaan voor bestelling, levering, stocktelling, beheer en facturatie, betaalden organisatoren een contractuele toeslag van 10 procent. Die toeslag wordt geschrapt. In ruil zullen de organisatoren vanaf nu de bestelling, levering en facturatie van de drank op zich nemen en alles rechtstreeks met de leverancier regelen. Zo ligt de kostprijs voor de organisatoren weer wat lager.  

 

Geen verplichte fuifcoach

Tot nu waren organisatoren ook telkens verplicht een fuifcoach onder de arm te nemen die instond voor de praktische werking van de zaal tijdens activiteiten en fuiven. Omdat ervaren organisatoren daar weinig baat bij hebben, laat de stad deze verplichting nu vallen. Organisatoren die geen beroep doen op een fuifcoach,  zullen vooraf wel een briefing krijgen rond de zaalindeling en werking. Het inschakelen van een fuifcoach kan wel nog opgelegd worden op vraag de politie en het evenementenbeheer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief