HALLE- Servais op de Koningin Elisabethwedstrijd

C21

HALLE- Servais op de Koningin Elisabethwedstrijd

Mini_dsc_5567__2_
 
Brochure-cover
 

De Koningin Elisabethwedstrijd is na 85 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste muziekwedstrijden ter wereld. In 2022 staat voor de tweede keer de cello centraal, na de geslaagde editie van 2017. Ook dit keer staat de Halse cellist Servais in de kijker en speelt de vzw Servais een actieve rol.

Cellisten die aan het Concours wilden deelnemen, moesten elk een video-opname insturen met een Etude van Servais. Dat was mogelijk dankzij de heruitgave die de vzw Servais enkele jaren geleden op de markt bracht. 152 cellotalenten van over de hele wereld stelden zich kandidaat. Een internationale jury selecteerde 68 deelnemers voor deelname aan de eerste ronde. Die start op 9 mei in Flagey in Elsene. 24 deelnemers stoten vervolgens door naar de halve finale in de week van 16 mei, eveneens in Flagey.

De vzw Servais kreeg de kans om een tentoonstelling uit te werken in de inkomhal van Flagey, met als thema: “François Servais, de Paganini van de cello”. De expo is gratis te bezoeken van 9 tot 21 mei (behalve zondag) van 14 tot 22 uur. Het publiek kan zo kennismaken met vijf facetten van Servais’ leven en werk: ‘cellist’, ‘componist’, ‘reizend virtuoos’, ‘Belgische Celloschool’ en ‘Hallenaar’. De vereniging gaf ook een brochure uit met de inhoud van de expo. De brochure ‘François Servais, de Paganini van de cello” kost 10 euro en is te koop op de expo, in den AST en Villa Servais in Halle en via vzw Servais (info@servais-vzw.org).

De vzw Servais gaf ook een nieuwe viertalige folder uit over Servais, in een oplage van 10.000 exemplaren, om Servais en Halle tijdens de wedstrijd en ook daarna internationaal te promoten.

Op 30 mei begint de finaleweek van het Concours in Bozar. De laatste finale-avond op zaterdag 4 juni is live te volgen op groot scherm in de Raadzaal van het nieuwe stadhuis in Halle. Reserveren kan tot 15 mei via www.vondel.be.

Tot slot zal een van de winnaars van de Koningin Elisabethwedstrijd te gast zijn op het 28ste Servaisconcert van vzw Servais en cc ’t Vondel. Dat vindt plaats op zondag 27 november 2022 in cc ’t Vondel. Het negentiende werkjaar van de vzw Servais staat dus grotendeels in het teken van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2022
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief