HALLE zet in op complete verledding van openbare ruimte

C21

HALLE zet in op complete verledding van openbare ruimte

Halle_led_verlichting_
 

Als duurzame stad zet Halle belangrijke stappen om minder elektriciteit te verbruiken voor de openbare verlichting. Met een ambitieus plan voorziet onze stad ledverlichting voor de volledige openbare ruimte tegen 2030.
100% verledding tegen 2030
Het Jaar Actie Plan (JAP) Openbare Verlichting van Halle in samenwerking met Fluvius bepaalt de concrete investeringsprojecten voor openbare verlichting voor het komende jaar.  
Met de goedkeuring van dit JAP wil onze stad tegen 2030 een verledding van 100% van de openbare verlichting behalen. Om dat doel te bereiken, is voorzien om tegen eind 2025 al 70% van de openbare verlichting op het grondgebied te hebben verled.
50% minder verbruik dankzij ledverlichting
Jaarlijks vervangen de stadsdiensten ongeveer 400 verlichtingsarmaturen door ledverlichting. Het gaat zowel om straatverlichting, verlichting van openbare terreinen als architecturale verlichting. Deze verlichtingsarmaturen met ledlicht zijn afgesteld met een dimprogramma waardoor ze momenteel al 50% minder verbruiken tussen 23u en 6u. Naast de daling van het energieverbruik is er ook duidelijk sprake van een lagere CO²-uitstoot.
Voorsprong op Vlaanderen
De verledding op ons grondgebied is intussen al goed voor 38% van de totale openbare verlichting (op basis van de cijfers tot eind oktober), terwijl in Vlaanderen gemiddeld 27% wordt behaald. Zo heeft Halle alvast een mooie voorsprong opgebouwd om tegen 2030 de totale openbare verledding waar te maken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief