Maak kennis met het vrijetijdsaanbod op het Kom!pasfestival in HALLE

C21

Maak kennis met het vrijetijdsaanbod op het Kom!pasfestival in HALLE

Schermafbeelding_2022-05-05_om_14
 

Op zaterdag 7 mei organiseert de Kom!paswerkgroep het eerste Kom!pasfestival. Het festival zet de kortingspas voor Hallenaren met een beperkt inkomen in de kijker. Mensen met een Kom!pas kunnen die dag kennismaken met het aanbod van de aangesloten verenigingen.
De vrijetijdsactiviteiten stonden de voorbije twee coronajaren noodgedwongen op een laag pitje. Maar dat betekent niet dat de Kom!paswerkgroep van de stadsdiensten en sociale partners heeft stilgezeten. Zo zorgde de werkgroep ervoor dat alle Hallenaren die het statuut ‘recht op verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering’ hebben, automatisch een Kom!pas krijgen. Een aanvraag indienen, hoeft dus niet meer. Daardoor ging het aantal Kom!passers van 1150 (eind 2021) naar 4700 (begin 2022).
De Kom!pas van de stad Halle bestaat intussen meer dan 10 jaar. Bedoeling is om de drempel naar het vrijetijdsaanbod voor mensen met een beperkt inkomen te verlagen. Met de kortingspas voor vrijetijdsparticipatie krijgen Kom!passers 75 procent korting op de basisprijs bij de aangesloten verenigingen. Dat zijn er intussen al een 70-tal. Nieuw in het aanbod zijn onder meer El Duque (waterpolo), Stoked Board Academy (skaten), jeugdvereniging Akabe Joepie en escaperoom Halcatraz.
Leer verenigingen kennen op het Kom!pasfestival
Omdat het voor mensen met een Kom!pas niet altijd eenvoudig is om naar een vereniging toe te stappen, organiseren we op zaterdag 7 mei 2022 het Kom!pasfestival. Kom!passers kunnen op die dag kennismaken met alle verenigingen die aangesloten zijn bij Kom!pas. Ze krijgen er informatie en kunnen ook deelnemen aan initiaties. Radio Victoria zorgt voor de presentatie van het evenement in een feestelijk kader en er is ook allerlei animatie voorzien.
Iedere Kom!passer krijgt tijdens het festival een spaarkaart waarop hij of zij stempels kan verzamelen door deel te nemen aan de activiteiten. Wie drie stempels heeft verzameld op z’n kaart, krijgt een goodiebag, met gratis producten van Oxfam Wereldwinkel en Lokaal Halle.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief