De Lambikstoempers bezetten ’t Parlement in HALLE

C21

De Lambikstoempers bezetten ’t Parlement in HALLE

Img_6521
 

Bierproeversvereniging De Lambikstoempers vzw bezet 't Parlement. Niet dat waar onze politici samenkomen, natuurlijk. Wel het gelijknamige café van Frank en Mina in de Klinkaart (Halle).

Niet de gebruikelijke uitbaters Frank en Mina houden zondag 15 mei 2022 het biercafé 't Parlement in de Klinkaart (Halle) open, maar wel de bierproeversvereniging de Lambikstoempers vzw. Zij stellen tien bieren aan het grote publiek voor waarmee ze de bierrijkdom van eigen streek extra in de kijker willen zetten. 

“We lieten de traditionele lambiekbieren voor een keer achterwege en kozen voor kleinere of nieuwe brouwerijen uit de regio. Waarom? Omdat de bieren van deze brouwerijen zelfs in ons Pajottenland helaas niet altijd even gekend zijn. En daar willen we graag verandering in brengen” vertelt voorzitter Wanne Madalijns.

De uitgebreide en traditionele kaart van ’t Parlement wordt even aan de kant geschoven en maakt plaats voor bieren zoals ‘Drogenbos Blond’, ‘Nogewa’,’ Hallensis Esschenbeek 1874 Tripel’, ‘Bobbi White’ , ‘Hoppy Pils’,…

De volledige bierlijst kan je terugvinden op https://www.lambikstoempers.be

Daarnaast kan je die dag ook genieten van een kleine hap!

Nieuwsgierig? Je  kan de bieren komen ontdekken op zondag 15 mei van 10 uur tot 18 uur aan de Klinkaart 10 in Halle. 

Oproep

Bierproeversvereniging De Lambikstoempers vzw is in het jaar ’99 van de vorige eeuw opgericht door een stel bierliefhebbers uit de streek van Halle in het Pajottenland. Op nationaal vlak bestond toen wel de (inmiddels ter ziele gegane) vzw Objectieve Bierproevers (OBP), die, naast haar rechtstreekse leden, lokale verenigingen verenigde. In het hartje Pajottenland was er echter geen regionale bierproeversvereniging actief. De Lambikstoempers vullen deze leegte op. Aan de hand van proeverijen, thema-avonden, brouwerijbezoeken, uitstappen en alles wat maar enigszins met bier te maken heeft, pogen zij op een losse en aangename, maar vooral objectieve manier wat nader in te gaan op de diverse aspecten van het bier. 

Wil je meewerken aan (één van) de activiteiten van De Lambikstoempers vzw? Laat het gerust weten via info@lambikstoempers.be.

Misschien tot binnenkort, bij een goed glas Belgisch bier!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 mei 2022

archief