HALLE hangt regenboogvlag uit naar aanleiding van Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

C21 Css

HALLE hangt regenboogvlag uit naar aanleiding van Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

Schermafbeelding_2022-05-12_om_22
 

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie wordt het historisch stadhuis op 17 mei verlicht in de regenboogkleuren. Onze stad laat gedurende 10 dagen ook de regenboogvlag wapperen, zowel aan het stadhuis als aan het Sociaal Huis, als teken van verzet tegen elke vorm van discriminatie of geweld.
(H)alle kleuren van de regenboog
Dinsdag 17 mei is het Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie: de dag waarop wereldwijd de discriminatie en vervolging van holebi’s wordt aangeklaagd. Het is immers op diezelfde dag in 1990 dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. De oproep aan alle
Vlaamse steden en gemeenten om de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei is een initiatief van Çavaria, de Vlaamse koepelvereniging van LGBTI+-organisaties (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel en interseksueel).
Solidair met LGBTI+’s
Door de actie bij te treden, onderstreept Halle haar solidariteit om elke vorm van discriminatie te verwerpen. Een belangrijke signaal, want in 70 landen is homoseksualiteit ook vandaag nog strafbaar en in 11 landen volgt mogelijk zelfs de doodstraf. Jammer genoeg zijn ook in eigen land LGBTI+’s nog te vaak slachtoffer van geweldplegingen als
gevolg van homofobie of transfobie. Slechts in 11 landen ter wereld zijn de rechten voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen opgenomen in de grondwet.
Tegen elke vorm van discriminatie en geweld
Halle staat al langer bekend als tolerante stad en onderstreept met deze actie opnieuw geen enkele vorm van discriminatie of geweld te tolereren. De vorige jaren werd daarom ook de regenboogvlag uitgehangen op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Sinds 2019 werden ook al meerdere regenboogzebrapaden aangelegd in onze stad als oproep voor verdraagzaamheid.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2022
Marc Sluys | 20 mei 2022

archief