Woordfestival in HALLE op 28 mei

C21

Woordfestival in HALLE op 28 mei

Schermafbeelding_2022-05-13_om_09
 

Tijdens de eerste editie van Woordfestival kan je op zaterdag 28 mei in Halle proeven van allerlei activiteiten en festiviteiten rond woordkunst. Als kers op de taart is er ook de feestelijke bekendmaking van de laureaten van de Halse poëziewedstrijd ‘Dichter in de buurt’.
Hou jij ook van theater, sketches, monologen, proza- en poëzievoordrachten? En dat in een sfeervolle setting? Trek dan op zaterdag 28 mei naar de kunstacademie van onze stad (campus Servais) om er te genieten van een aantal intieme voorstellingen. Ze worden gebracht door een mix van lokaal talent uit de kunstacademie en ervaren rotten die thuis zijn op tal van nationale podia.
De volledige line-up en timing van de verschillende acts vind je op www.kunstacademiehalle.be/woordfestival.
Prijsuitreiking ‘Dichter in de buurt’
Na een dag vol theater en poëzie kan je afsluiten in de raadzaal van het stadhuis voor de feestelijke bekendmaking van de laureaten van de Halse poëziewedstrijd ‘Dichter in de buurt’. De wedstrijd liep van februari tot en met maart 2022. Een vakjury koos in totaal tien laureaten, uit de categorieën -18 en +18. Die tien laureaten zullen tijdens de slotshow van het Woordfestival hun gedichten (laten) voordragen aan het grote publiek. Muzikale intermezzo’s wisselen de voordrachten af. Ten slotte wordt per categorie een winnaar aangeduid.
De tien gedichten van de laureaten worden gepubliceerd in een boekje. Daarnaast worden ze ook verspreid via de communicatiekanalen van de stad én zal je ze zelfs op verschillende plaatsen in het Halse straatbeeld zien verschijnen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys/ Fleur Deleeuw | 07 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023

archief