Veel belangstelling voor Servaisexpo in Flagey

C21 Css

Veel belangstelling voor Servaisexpo in Flagey

Servaisexpo_01
Peter Francois naast drie juryleden van de Koningin Elisabethwedstrijd: internationale topcellisten Anne Gastinel, Frans Helmerson en Marie Hallynck.
 
Servaisexpo_02
Servaisexpo_03
Affiche
 

Tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello organiseert de vzw Servais in Flagey een tentoonstelling over François Servais. Het Concourspubliek verneemt er meer over Servais’ verdiensten als cellist, componist, reizend virtuoos en cellodocent. Dankzij een reusachtige banner van Servais’ standbeeld voor het Halse historische stadhuis wanen de bezoekers zich even op de Halse Grote markt. De tentoonstelling startte op 9 mei en krijgt veel belangstelling. Ook heel wat vooraanstaande cellisten kwamen al een kijkje nemen, zoals Frans Helmerson, Anne Gastinel, Marie Hallynck, Roel Dieltiens, Didier Poskin, Karel Steylaerts, …
De expo is gratis te bezichtigen tot zaterdag 21 mei, dagelijks van 14 tot 22 uur in Flagey, Heilig-Kruisplein in Elsene. Een bezoek is makkelijk te combineren met een sessie van de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd.
Voor wie er niet geraakt, is de brochure ‘François Servais, de Paganini van de cello’ van Peter François een aanrader. De publicatie geeft een rijk geïllustreerd overzicht van Servais’ leven en werk. De brochure is te koop via de vzw Servais (ook op www.servais-vzw.org), den AST en het Toerismekantoor op de Halse Grote Markt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 jun 2022
Marc Sluys | 29 jun 2022

archief