Het Multicultureel Feest brengt gemeenschappen samen op STROPPEN

C21

Het Multicultureel Feest brengt gemeenschappen samen op STROPPEN

Multicultureel_feest_22_
 
Affiche_multicultureel_feest_2022_02kopie
 

 Het Multicultureel Feest bestaat al 30 jaar (het precieze getal weet ik eigenlijk niet). Het is steeds onze bedoeling  geweest om Hallenaren dichter bij elkaar te brengen, vanwaar in de wereld ze ook moge gekomen zijn. Wij willen verbinding maken met een warm en gezellig buurtfeest. Wij willen tonen dat iedereen in Halle mag thuiskomen en zichzelf mag en kan zijn in wederzijds respect voor de ander. 

Door corona moesten we 2 jaren uitstellen. Maar nu zijn we terug met volle goesting. In het verleden stelden we telkens bepaalde groepen ‘in de kijker’. Je zou ervan verschieten hoeveel verschillende nationaliteiten er in Halle wonen. En we moeten daar niet bang voor zijn. Wie in Halle woont en leeft, is Hallenaar. De wereld vandaag kent veel diversiteit. Diversiteit prikkelt onze nieuwsgierigheid, het maakt een open mens creatiever, het maakt ons rijker. Het Multicultureel Feest brengt al die verschillende Hallenaren al jaren bij elkaar. Want de beste remedie tegen angst voor het vreemde, is elkaar leren kennen en aanvoelen. En hoe kan dat beter dan met feest en muziek. 


Dit jaar willen we speciaal aandacht hebben voor de mensen die hun thuisland Oekraïne moesten ontvluchten voor de vreselijke oorlog die er woedt. Vele Oekraieners vluchtten naar Halle en omstreken. Het is voor deze mensen hartverwarmend om erbij te mogen zijn op ons Multicultureel Feest. Wij nodigden daarom de Oekraïense zangeres Lena Ivanova uit om op ons feest te komen zingen. 

De dag start met een voetbaltornooi om 10 uur. Naar jaarlijkse gewoonte hebben we kleine eetstandjes. Cocktails willen we ook voorzien. Vanaf 16u kan je gezellig iets komen drinken terwijl de kinderen in de speeltuin ravotten. Om 18 uur begint ons podiumprogramma. 

Het belooft! Dit wordt de gezelligste zaterdag van juni.

 

De opbrengsten van het Multicultureel Feest zullen we gebruiken om onze Oxfam Trailwalker teams te sponsoren. Het Oxfam Trailwalkteam van Halle Zonder Grenzen is er in 2021 al voor de 5e keer in geslaagd om de 100 km te stappen in St Hubert. Dit jaar willen we er een tweede team aan toevoegen. Door onze teams hun prestaties te sponsoren worden projecten van Oxfam ondersteund. Zo wil Halle Zonder Grenzen zowel in Vlaanderen als in de wereld werken aan meer menswaardigheid. Voor ons is ieder mens van tel. Dat geldt zo voor Halle en dat is bij uitbreiding zo voor de hele rest van de wereld. Daarom vinden wij het evident om Oxfam te steunen. 

Kan je niet naar het Multicultureel Feest komen, maar wil je wel graag ons Oxfam-trailwalkteam sponseren? Dat kan via overschrijving op BE37 0000 0000 2828 met vermelding 6114 TEAM 5 donatie

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2022
marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys/ Fleur Deleeuw | 07 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023

archief