Halle bracht hulde aan Misia, de koningin van Parijs

C21 Css

Halle bracht hulde aan Misia, de koningin van Parijs

20220606_voorstellingmisia
 
20220606_receptie
 

Misia Godebska was de kleindochter van de Halse cellist François Servais. Als kind heeft ze in Halle in de Villa Servais gewoond. Later werd ze in Parijs de muze van talloze grote kunstenaars, zoals Renoir, Toulouse-Lautrec, Diaghilev, Picasso, Cocteau of Proust. Ze was een hartsvriendin van Coco Chanel en inspireerde talrijke componisten en dichters.

Villa Servais, vzw Servais en cc ’t Vondel sloegen de handen in elkaar voor een feestelijk programma naar aanleiding van Misia’s 150ste verjaardag. 

Op 30 maart 2022 – precies op Misia’s verjaardag – brachten drie Franse artiesten in Villa Servais de voorstelling ‘Misia, Reine de Paris’. Actrice Julie Depardieu vertolkte de rol van Misia. Fluitiste Juliette Hurel en pianiste Hélène Couvert speelden composities uit Misia’s entourage. 

Op 6 juni 2022 – de 215ste verjaardag van Misia’s grootvader Servais – toastten we in Villa Servais op Servais’ en Misia’s verjaardag. Vervolgens trok het 150-koppige gezelschap – wegens de wisselvallige weersomstandigheden – naar cc ’t Vondel voor de muzikale voorstelling ‘Misia’. Radiomaakster Katharina Smets nam ons mee door Misia’s leven en het ensemble Revue Blanche bracht een hele reeks aan haar opgedragen en door haar geïnspireerde composities. Wie de voorstelling gemist heeft, kan de ervan afgeleide podcast beluisteren via https://klara.be/misiasert. Misia is in het buitenland bekender dan bij ons, en daar heeft deze feestelijke hulde toch weer wat verandering in gebracht.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 03 jul 2022
Marc Sluys | 30 jun 2022

archief