Bouwdagen klimaatwijken in HALLE op 18 en 19 juni

C21

Bouwdagen klimaatwijken in HALLE op 18 en 19 juni

Schermafbeelding_2022-06-12_om_16
 

 De voorbije maanden dachten we met verschillende buurtbewoners van de wijken Don Bosco en Nieuw Rodenem concrete ideeën uit voor de wijk. Denk aan ontharding, vergroening en verblauwing. Kortom: een klimaatrobuuste wijk. 

Enkele van deze ideeën zullen we nu testen via proefopstellingen. Zaterdag 18 juni en zondag 19 juni gaan we hiervoor samen aan de slag op de eerste bouwdagen. We zullen enkele straten en pleintjes aanpakken om alternatieve inrichtingen zichtbaar te maken. Zo komen de concrete ideeën uit de vorige fase tot leven en kunnen mensen de veranderingen ervaren. Het geeft ruimte en tijd om scenario's uit te testen, te evalueren en indien nodig aan te passen.

Wat gaan we doen? Bankjes en plantbakken bouwen, planten, schilderen, geveltuintjes plaatsen, ... Groot, klein, jong of oud. Iedereen is welkom om mee de handen uit de mouwen te steken.

 

Wanneer? 

Voor Nieuw Rodenem op zaterdag 18 juni 2022 tussen 10u en 17u. Op de heuvel aan het flatgebouw in de Reinaertweg

Voor Don Bosco op zondag 19 juni tussen 10u en 17u. Aan het pleintje in de Jan Boonlaan.Ben je er graag bij? Kom dan gerust eens langs op de dag en het uur dat voor jou past! Inschrijven is niet nodig.Meer informatie via www.halle.be/klimaatwijken-halle of sarie@groenlab.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief