HALLE zoekt vrijwilligers voor zomeraanbod Oekraïense jeugd

C21

HALLE zoekt vrijwilligers voor zomeraanbod Oekraïense jeugd

Schermafbeelding_2022-06-16_om_18
 

Stad Halle organiseert van maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli en van maandag 11 juli tot en met vrijdag 15 juli een zomeraanbod voor Oekraïense kinderen en jongeren. Voor deze mix van schoolse activiteiten en een kennismaking met het Halse vrijetijdsaanbod zoekt onze stad gemotiveerde vrijwilligers die ervaring hebben met lesgeven aan kinderen, jongeren of volwassenen.
Samenwerking stad Halle en speelplein Don Bosco
Van maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli en van maandag 11 juli tot en met vrijdag 15 juli organiseert stad Halle in samenwerking met speelplein Don Bosco een zomeraanbod voor Oekraïense kinderen en jongeren die hun land omwille van oorlog zijn ontvlucht. Momenteel verblijven in Halle 77 Oekraïense vluchtelingen, waaronder 32 minderjarigen, die ook in onze stad schoollopen. Ook in de grote vakantie wil Halle hen de nodige ondersteuning bieden door activiteiten op maat te organiseren, zowel gericht op hun leertraject als op sport en spel.
Subsidies van de Vlaamse regering
Onze stad organiseert het zomeraanbod voor Oekraïense kinderen en jongeren in 2 periodes van 5 dagen. Hierbij wordt telkens ongeveer de helft van de tijd besteed aan schoolse kennis en vaardigheden. Verder is er uiteraard ook tijd voor ontspanning. Door het zomeraanbod tijdens de eerste weken van de zomervakantie te organiseren, hoopt de stad de drempel te verlagen voor de Oekraïense kinderen en jongeren om door te stromen naar de verschillende speelpleinwerkingen tijdens de zomermaanden. Het zomeraanbod wordt door de Vlaamse regering ondersteund met subsidies. Hiermee betaalt de stad de inschrijvingsgelden van speelplein Don Bosco, de vrijwilligersvergoedingen en eventuele uitstappen.
Oproep: vrijwilligers gezocht
Voor deze mix van schoolse activiteiten en een kennismaking met het Halse vrijetijdsaanbod is onze stad nog op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die ervaring hebben met lesgeven aan kinderen, jongeren of volwassenen.
Wie zoeken we?

  • Je bent leerkracht of student-leerkracht, of je hebt ervaring met lesgeven.
  • Ervaring met het geven van Nederlands is een pluspunt.
  • Je hebt zin om voor Oekraïense kinderen (van verschillende leeftijden) educatieve activiteiten te organiseren waardoor ze kennismaken met het Nederlands en andere schoolse vakken.
  • Je kan je elke dag vrijmaken van maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli en/of van maandag 11 juli tot en met vrijdag 15 juli. Dit telkens van 8u30 tot 12u30. (Uitzonderlijk kan er gevraagd worden om een volledige dag aanwezig te zijn in het kader van een uitstap.)
  • Je neemt initiatief om de schoolse activiteiten uit te werken in overleg met de collega-vrijwilligers en de stad.

Wat bieden wij?

  1. Een vrijwilligersvergoeding van 36,84 euro per halve werkdag.
  2. Samenwerking met speelplein Don Bosco voor het vrijetijdsaanbod.
  3. Een leuke sfeer tijdens het zomeraanbod en heel wat voldoening uit het werk dat je kan doen.

Locatie?
Speelplein en school Don Bosco Halle - Lenniksesteenweg 2, 1500 Halle.

Iets voor jou?
Geef ons een seintje: bezorg ons kort je motivatie en vertel ons waarom je hier graag aan wil meewerken!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief