Gloednieuwe waterspeeltuin in HALLE is nu ook officieel geopend

C21 Css

Gloednieuwe waterspeeltuin in HALLE is nu ook officieel geopend

Img_6672
 
Img_6667
 
De Stad Halle heeft er een nieuwe trekpleister bij: een fantastische waterspeeltuin! De speeltuin ligt naast Sportoase Hallebad en is zo makkelijk bereikbaar voor iedereen. De waterspeeltuin is nu volledig afgewerkt en kan volop bespeeld worden. Op woensdag 22 juni 2022 vond de officiële opening plaats.
Idee ZKT stad

De waterspeeltuin was één van de winnende ideeën van de actie ‘Idee ZKT stad’, waarbij inwoners aan het begin van de legislatuur voorstellen voor een leefbaarder Halle mochten indienen. Die actie leverde zo’n 600 ideeën op. Verschillende inwoners, waaronder Kelly en Sofie, opperden onder andere ook een waterspeeltuin. En dat idee werd dus ook effectief gerealiseerd!
Waterpret verzekerd
De waterspeeltuin bevindt zich op de Graankaai, naast Sportoase Hallebad. De ligging is bewust gekozen omdat ze centraal in de stad ligt en zo vlot toegankelijk is voor iedereen. Bovendien werd er met de realisatie van de waterspeeltuin een eerder verlaten pleintje opgewaardeerd.

Schepen van jeugd Dieuwertje Poté zegt: “De speeltuin bestaat uit twee delen: een deel met speeltoestellen, dat in 2021 werd gebouwd, en een deel met waterfonteinen, dat nog maar net is afgewerkt. Hier kunnen kinderen spetteren en spatteren tussen de verschillende waterspeeltoestellen, zoals een waterrad, watervalletjes, sluizen, dammen en speelfonteinen. De waterspeeltuin is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In het kader van een inclusief beleid vond de stad dat heel belangrijk.”

Voor het project werd in totaal 303.000 euro vrijgemaakt.
Zoveel mogelijk gebruik van regenwater
De speeltoestellen bevoorraden zich in eerste instantie met regenwater. Er is voor het regenwater in totaal 1.052 vierkante meter opvangcapaciteit en 55.000 liter buffercapaciteit. Als er een tekort aan regenwater is, kan de speeltuin aangevuld worden met stadswater. Er is ook een ligweide voorzien, waar nog een schaduwdoek over zal komen, en een voetenspoeltotem.
Kindvriendelijke stad
Sinds 2018 is Halle de trotse eigenaar van het label ‘Kindvriendelijke stad’. Hiermee verbindt de stad zich ertoe om de rechten van het kind te realiseren en door te voeren in alle beleidsdomeinen. Kindvriendelijkheid beschouwen we als een barometer voor een goed lokaal beleid dat de leefbaarheid voor iedereen verhoogt. De voorbije maanden heeft de dienst Jong in Halle dan ook niet stilgezeten. Na het pilootproject Kindvriendelijke Horeca en de kindvriendelijke rouwplek geven we onze jonge inwoners met deze waterspeeltuin een nieuwe avontuurlijke speelplek waar ze heerlijk kunnen ravotten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 jun 2022
Marc Sluys | 29 jun 2022

archief