HALS voetbalterrein wordt ‘Belgian Red Court’

C21

HALS voetbalterrein wordt ‘Belgian Red Court’

Schermafbeelding_2022-06-29_om_21
 

In september 2022 wordt een voetbalterreintje in onze stad getransformeerd tot een ‘Belgian Red Court’. De stad Halle werkt daarvoor samen met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Het project krijgt ook de steun van (ex-)Rode Duivels en de Red Flames.
Kostprjs 30.000 euro voor de start. 
Ontmoetingsplaats om sociale cohesie te versterken
‘Belgian Red Courts’ is een gemeenschapsproject dat ontmoetingsplaatsen creeërt om via voetbal de lokale sociale cohesie in buurten en wijken te bevorderen. In totaal worden 40 Red Courts aangelegd in gemeenten en steden over heel België. Ook een minipitch in onze stad krijgt een make-over tot Red Court! De exacte locatie blijft nog even geheim, maar we kunnen wel al zeggen dat de werken in september zullen starten.
Red Court krijgt meter of peter
Elk Red Court die in België aangelegd wordt, krijgt een Belgian Red Courts Ambassador. Dat is een Rode Duivel of Red Flame die het Peter of Meterschap van het plein op zich neemt. We weten nog niet om wie het gaat voor het plein in Halle, maar dat kom je zeker te weten tijdens de officiële opening of via de facebook en Instagram ‘sportdienst Halle’.
Voetbal voor iedereen
Op de Belgian Red Courts worden ook educatieve voetbalprogramma’s ontwikkeld. Daarbij wordt voetbal als middel gebruikt om met een aantal thema’s aan de slag te gaan zoals inclusie, ethiek, gezondheid en milieu. In 2023 wordt ook de eerste Belgian Red Courts Cup georganiseerd, een nationaal voetbaltornooi waarbij jeugdvoetbal, G-voetbal, wandelvoetbal en meisjesvoetbal aan bod komen. Kortom, een voetbalfeest voor iedereen!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 nov 2023
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief