Berts Vrienden HALLE winnen vierde editie Kwiske ten voordele van Milan en Mauro

C21

Berts Vrienden HALLE winnen vierde editie Kwiske ten voordele van Milan en Mauro

Foto_pb_curieus_-_berts_vrienden_winnen_quiz
 

-Op vrijdag 8 juli organiseerde Curieus Halle voor de vierde keer haar algemene kennisquiz, in Halle en omstreken beter bekend als ’t Kwiske. Het goede doel dat dit jaar in de schijnwerpers stond was het M&M-Team, de organisatie die heel wat steunacties opzet voor de zieke broertjes Milan en Mauro. Met 20 deelnemende quizploegen werd het alvast een fijne en spannende quizavond.

“Het was uiteindelijk de ploeg “Berts Vrienden”, die na acht zenuwslopende vragenrondes en atwee tafelrondes de eerste plaats wegkaapte met 81 punten… Net voor ’t Gareel (74 punten) en Tonijn met Pruimen (72 punten).”, vertelt Arno Pirolo, secretaris van Curieus Halle. “Bij het opstellen van de quizvragen hebben we zoveel mogelijk gezocht naar een evenwicht tussen “echte” quizploegen en gelegenheidsploegen. We hebben er dan ook voor gezorgd dat de vragen vaak sterk varieerden in moeilijkheidsgraad, zo kreeg elke ploeg de kans om eens te scoren.”, stelt Pirolo.

Voor het goede doel

De tien pittige vragenrondes handelden over heel wat verschillende thema’s: sport, geschiedenis, eten en drinken, natuur, pokémon, cultuur, vragen uit de archieven van Curieus Halle, de Rode Duivels, aardrijkskunde en Pajotse streekproducten. “Meer dan 15 van de 20 ploegen haalden meer dan de helft van het maximum aantal punten dat verdiend kon worden, het bewijs dat onze quiz een zo breed mogelijk publiek aanspreekt.” vervolgt Pirolo. “Dat was zeker en vast ook de opzet, aangezien we de opbrengst van dit evenement volledig zullen wegschenken aan het M&M-Team voor de zieke broertjes Milan en Mauro. Zo krijgen zij en het volledige gezin de kans om nog heel wat mooie herinneringen op te bouwen. Op het volledige bedrag hebben we op dit moment nog geen zicht, maar dat maken we binnenkort zeker en vast alsnog bekend.”

Het voltallige bestuur van Curieus Halle blikt tevreden terug op de activiteit en stelt dat ze volgend jaar zeker en vast opnieuw een algemene kennisquiz voor het goede doel zal organiseren.

 

De volledige eindstand

1.    Berts Vrienden – 81 punten

2.    ’t Gareel – 74 punten

3.    Tonijn met Pruimen – 72 punten

4.    Orakel van Delphi – 70 punten

5.    Quiztvannix – 69 punten

6.    Van Horen Zeggen – 66 punten

7.    Zeddis Kalm – 66 punten

8.    Kaartjes of bonnekes – 63 punten

9.    Kubelia – 62 punten

10. Les Visiteurs – 62 punten

11. De Laatste Tafel – 61 punten

12. Veudeleute – 59 punten

13. Tajabad – 59 punten

14. Zonde van de Tafel – 59 punten

15. De Verloren Voorwerpen – 55 punten

16. Fifi in de knoei – 42 punten

17. This is the way – 41 punten

18. Quiz’t niet – 39 punten

19. De Pelagiekes – 38 punten

20. Publieksprijs – 31 punten

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 08 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 08 dec 2022
Marc Sluys | 04 dec 2022

archief