AZ Sint-Maria HALLE vervangt alle 350 bedden in het ziekenhuis

C21

AZ Sint-Maria HALLE vervangt alle 350 bedden in het ziekenhuis

Img_6806
 

Alle bedden in het AZ Sint-Maria worden deze week vernieuwd. Zo’n 350 in totaal. Een vernieuwingsoperatie waar uiteraard heel wat organisatie en mankracht komt bij kijken. De nieuwe bedden bieden heel wat voordelen. Niet enkel voor de patiënt maar ook voor de medewerkers van het AZ Sint-Maria.

Dinsdagochtend werden de eerste bedden geleverd. Donderdagavond moeten in principe de laatste ‘oude’ bedden het ziekenhuis verlaten hebben. Maar het hoeft geen betoog dat je heel wat mensen nodig hebt voor het laden en lossen, het controleren en het reinigen van al die nieuwe bedden. Vervolgens moet elk bed ook in de juiste kamer belanden. Voor deze klus kunnen we gelukkig rekenen op een aantal enthousiaste studenten.

Voordelen voor patiënt en zorgpersoneel
De moderne look en de technologie maken het verblijf van de patiënt een stuk aangenamer. Ook het comfort is er enorm op vooruitgegaan. Zo bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid om het bed in automatische stand te zetten voor het in- en uitstappen van de patiënt. Wanneer het lichtje op groen springt, staat het bed op de juiste hoogte en kan de patiënt veilig uitstappen. Voorts zijn de bedden meer ergonomisch voor het personeel. Ze minimaliseren de fysieke last en vereenvoudigen de monitoring van de patiënt.

Nieuwe functies
De bedden op Intensieve Zorgen en op SUMID (Stroke unit & Midcare) zijn echte highcare bedden. Dankzij de laterale draaiing hoeft de manipulatie van de bedden niet meer handmatig uitgevoerd te worden en kan dit volledig worden ingesteld. Maar ook het geïntegreerd weegsysteem, het uitstapalarm en de zetelfunctie zijn een enorm pluspunt.

Oude bedden
Al onze oude bedden krijgen binnenkort een tweede leven. Zo gaan 4 bedden van de intensieve zorgen naar de opleiding Zorg- en Welzijn in het Heilig-Hart & College Halle. Ook de overige bedden worden binnenkort geschonken aan een goed doel.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 dec 2022
Marc Sluys | 02 dec 2022
Marc Sluys | 01 dec 2022

archief