HALLE organiseert opnieuw taalstage (H)alle Talen in augustus

C21

HALLE organiseert opnieuw taalstage (H)alle Talen in augustus

Schermafbeelding_2022-07-29_om_10
 

Van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus organiseert onze stad opnieuw de taalstage (H)alle Talen op Speelplein Joepie. Het initiatief is bedoeld voor meertalige leerlingen die graag extra ondersteuning krijgen op vlak van de Nederlandse taal.
Taal oefenen met spel
Stad Halle organiseert al sinds 2007 tijdens de zomervakantie een taalstage voor kinderen die school lopen in een Halse basisschool, maar thuis weinig tot geen Nederlands spreken. Tijdens de stage oefenen ze via allerlei spel- en knutselactiviteiten de taal. Zo beginnen ze goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar in september.
Vormingstraject voor animatoren
Sinds twee jaar vindt de taalstage plaats op Speelplein Joepie (Brouwerijstraat in Halle) waar gekwalificeerde (spel)animatoren de stage in goede banen leiden. Zij volgen hiervoor vooraf een vormingstraject over taalstimulering bij vzw De Rand en worden ook tijdens de taalstage door deze externe partner begeleid.
Inschrijvingen via school
De aanmeldingen voor de taalstage gebeuren via de basisschool van de kinderen. Geïnteresseerde ouders en hun kinderen kunnen zich tot eind juni via de juf of de meester inschrijven. Op die manier is een goede opvolging verzekerd en komen de meest kwetsbare kinderen zeker in aanmerking om hun Nederlands te oefenen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024

archief