Hoplr-buurten in HALLE vieren 2de verjaardag

C21

Hoplr-buurten in HALLE vieren 2de verjaardag

Schermafbeelding_2022-08-05_om_10
 

Ken jij Hoplr al? Dankzij dit digitale buurtnetwerk leer je de buurt én je buren beter kennen. Deze zomer bestaat Hoplr 2 jaar in Halle: een mooie gelegenheid om enkele cijfers te delen.
Hoera voor 80.025 reacties
In Halle vind je 9 Hoplr-buurten: Buizingen, Sint-Rochus, Lembeek Oost, Don Bosco - Stroppen, Hondzocht - Lembeek West, Halle Centrum, Essenbeek, Wolvendries – Grote Weide en Breedhout. Momenteel maken zo’n 5.300 (of 30% van alle) Halse huishoudens gebruik van de diensten van Hoplr via www.hoplr.com/stad/halle. In totaal plaatsten zij hier de afgelopen 2 jaar 12.735 berichten en 80.025 reacties. Bovendien hebben zich maar liefst 202 Hallenaren aangemeld via de burenhulpfunctie van Hoplr voor vrijwilligerswerk.
Waarvoor wordt Hoplr zoal gebruikt?

  • Attilio uit Buizingen: “Ik ruil via Hoplr allerlei spullen, of ik geef ze weg. Het is ook een makkelijke manier om vragen te stellen en mensen in mijn buurt te helpen.”
  • Phaedra uit Essenbeek: “Via een vriendin leerde ik Hoplr kennen: zij vond iemand die haar fietsband herstelde. Het is fijn dat het allemaal heel informeel verloopt. Zelf stel ik regelmatig vragen. En dankzij Hoplr vinden heel wat buren hun katten terug!” (lacht)
  • Sofie uit Halle Centrum: "Ik ben van bij de start lid van dit platform. Het is een heel leuk initiatief om contact te hebben met de buurt. Ik kon iemand gelukkig maken met spaarzegels van de supermarkt en ik beantwoord af en toe vragen van buren."
  • Freya uit Buizingen: "Hoplr zorgt voor verbinding. Bovendien hou ik ervan om  spullen een tweede leven te geven. En ook het nieuws van de stad krijg je mee."
  • Levi uit Lembeek Oost: "Dankzij Hoplr heb ik al een aanhangwagen, bladblazer, kettingzaag en onkruidbrander kunnen lenen. Ik hielp een buurtbewoner met zijn internet en tv. Allemaal onder het motto: iedereen heeft wel eens hulp nodig en daarbij is Hoplr het ideale middel!"

Blijf op de hoogte!
Goed om weten: via Hoplr ontvang je ook meldingen over wegenwerken, buurtactiviteiten, burgerbevragingen en buurtzorg van jouw stad. En uiteraard kan Hoplr nog meer betekenen voor iedereen als het aantal inschrijvingen de hoogte ingaat. Ben je nog geen lid? Registreren is makkelijk én gratis. Download de app of surf naar www.hoplr.com/stad/halle. Ben jij wel al lid? Bedankt om deel uit te maken van je Hoplr-buurt! Vertel buren zeker over Hoplr, zo vieren we de 3e verjaardag hopelijk met nog een pak meer inwoners aan boord.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 dec 2023
Marc Sluys | 02 dec 2023

archief