Schoolgerief voor meer dan 200 kwetsbare kinderen in HALLE

C21

Schoolgerief voor meer dan 200 kwetsbare kinderen in HALLE

Foto_bij_pb_-_inzameling_schoolgerief_groot_succes
 

Op zondag 14 augustus hield Vooruit Halle een grote inzamelactie van schoolgerief voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. De actie werd een groot succes.

“We zijn bijzonder tevreden over het resultaat van onze actie.”, vertelt gemeenteraadslid Arno Pirolo (Vooruit). “Met 266 (!) ingezamelde stukken zullen we heel wat kinderen uit kwetsbare gezinnen een fijne start van het nieuwe schooljaar kunnen bezorgen. Zeker in deze dure tijden betekent de aankoop van nieuw schoolgerief een grote hap uit het budget bij heel wat Halse gezinnen, het is dan ook niet meer dan logisch dat we hen met dergelijke initiatieven trachten te helpen waar nodig.”

Buurthuis Ommekaar

“De ingezamelde goederen zullen nu verder verdeeld worden door Buurthuis Ommekaar in Buizingen.”, vertelt Francine Vander Motten, bestuurslid van Vooruit Halle. “Zo zijn we 100% zeker dat deze spullen terechtkomen bij de kindjes die het echt nodig hebben. Want vergis je niet, ook in onze stad is er wel degelijk nog (verdoken) armoede… We doen dan ook ons best om op deze manier toch iets aan deze problematiek te doen. Alle beetjes helpen!”, besluit Vander Motten.

“Ook het OCMW van Halle verleent haar volle medewerking aan deze actie.”, vult Peggy Massien (Vooruit), schepen voor sociale hulpverlening, aan. “De cliënten die schoolgerief nodig hebben voor hun kindjes krijgen een bon van de sociale dienst waarmee ze het nodige materiaal bij Ommekaar kunnen gaan uitkiezen. Zo verkleinen we nogmaals de drempel voor wie zelf de vraag misschien niet durft te stellen.”

Solidaire stad

Vooruit Halle is bijzonder tevreden over het resultaat van de actie en stelt dat er in de toekomst nog dergelijke initiatieven zullen volgen. “We willen de Hallenaren oprecht bedanken voor hun enorme solidariteit.”, stelt Pirolo. “Met deze actie hebben ze namelijk meer dan bewezen dat ze bijzonder warme mensen zijn met een groot hart.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2022
Marc Sluys
Ingezonden foto @Erik De Waegemaeker
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys/ Fleur Deleeuw | 07 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023

archief