Nieuwe terrassen en parasols op Grote Markt in HALLE

C21

Nieuwe terrassen en parasols op Grote Markt in HALLE

Schermafbeelding_2022-08-25_om_19
 

Deze nazomer is het nog meer genieten op de Halse Grote Markt, dankzij de installatie van nieuwe terrasconstructies en parasols. Nieuw is dat zowel een hogere beglazing tegen windinval als duurzame ledverlichting zal worden voorzien.
Sterkere beglazing
De huidige terrassen en parasols op de Grote Markt dateren van 2011 en zijn dringend aan vernieuwing toe. Na overleg met de horeca-uitbaters is gekozen voor grijze profielen voor de terrassen en taupekleurige parasols. Op hun verzoek wordt ook een hogere verzuurde beglazing (van 1772 mm) voorzien. Die vermindert de windinval, die eerder schade toebracht aan verschillende parasols. De installatie is in handen van de firma Van Hoof en wordt geraamd op een bedrag van 117.451,57 euro excl. btw.
Duurzame ledverlichting
Naast de verhoogde beglazing is ook gekozen voor de installatie van wegneembare en duurzame ledverlichting in de parasols. Op vraag van de uitbaters wordt verder ook de mogelijkheid onderzocht om een onderhoudscontract op te stellen met de leverancier, zodat de parasols jaarlijks een grondige reinigingsbeurt krijgen. De installatie zelf zal plaatsvinden in het begin van de week om de hinder voor de horeca-uitbaters en de klanten zoveel mogelijk te beperken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Devogeleer Emile | 28 nov 2022

archief